Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako ABT zamišlja sportsku limuzinu sa 620 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi AS8 pravi je primjer sportske limuzine a ovakav tip automobila mora imati sve karakteristike elegantne i luksuzne limuzine i izlaznu snagu super-sportskog automobila.

ABT Sportsline zaslužan je za AS8 model koji vidimo na fotografijama. ''Za nas, novi AS8 predstavlja najbolje od oba svijeta, tj. ono najbolje u pogledu udobnosti, ubrzanja i agilnosti,'' kaže Hans-Jürgen Abt, upravni direktor najvećeg tunera automobila Volkswagen Grupe na svijetu, i dodaje: ''Na kraju krajeva, AS8 mora ispuniti apsolutno sve kriterije naših najboljih klijenata kada govorimo o performansama i luksuzu.''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ABT Uz malo dorada popularna 'Buba' izgleda odlično Slika nije dostupna SEAT najavio opaki Leon Cupra R model

Bavarska sportska limuzina temelji se na novom Audi S8 modelu što znači da ni sama osnovna verzija nije nimalo slabašna. Pod poklopcem se serijski nalazi 4.0-litreni V8 bi-turbo TFSI motor koji dostavlja 520 KS (382 kW). Inženjeri iz ABT Sportslinea do sada su uspjeli podići snagu za 20 posto što je ozbiljna stvar.

ABT POWERed AS8 tako dolazi sa 620 KS (456 kW), dok još nisu dovršena zadnja testiranja što znači da bi ta brojka mogla biti još veća. AS8 na vrlo sofisticiran način pokazuje koliko je zapravo jak. S maksimalnim okretnim momentom od 780 Nm (za razliku od serijskih 650 Nm) ne samo da se snalazi u svakoj situaciji već je garantirano superioran baš kao što bi i pravi super-sportski automobil trebao biti.

Ubrzanje automobila doista je impresivno pogotovo kada se prisjetimo da na vazi pokazuje gotovo dvije tone. Od nule do 100 km/h potrebno mu je tek 4 sekunde. U četvrtoj brzini treba mu 2.8 sekundi da od 60 km/h ubrza do 100 km/h. U petoj brzini ABT AS8 sportska limuzina treba tek 3.5 sekundi da ubrza od 80 km/h do 120 km/h. Jednako impresivno je i ubrzanje od nule do 200 km/h za što je potrebno tek nešto više od 13 sekundi.

Luksuzni ABT sportski automobil ima elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 290 km/h. A ako želite dodatno optimizirati upravljačke karakteristike, ABT nudi mogućnost ugradnje ABT Level Control sustava kojime se spušta gravitacijsko središte ovog automobila s pneumatskim ovjesom.

Ne bi li i vizualno izrazili dinamičan karakter ABT AS8 sportske limuzine, Hans-Jürgen Abt preporuča ABT sportske naplatke. ''DR i CR modeli posebno dobro pašu na ovaj automobil,'' kaže upravni direktor tvrtke. Spomenuti tipovi naplataka dostupni su u dimenzijama od 19 do 21 inča a dolaze u kombinaciji s visoko-performansnim gumama.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene