Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez konja za utrku

I Porsche ulazi u 'električno doba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Porschea dolaze novosti o stvaranju novog projekta, sportskog modela, kojeg bi pogonio isključivo električni motor.

Novi šef njemačkog diva u branši sportskih automobila, Michael Macht, taj je plan najavio na Frankfurtskom auto sajmu i dodao kako će ta kompanija ući u borbu s kompanijom Tesla Motors, koja je u utorak najavila isporuku svojeg 700. modela sportskog električnog automobila Tesla Roadstera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Mlinovima VIDEO/FOTO Ajoj, kakav peh! Najskuplji auti stigli u Zagreb, jedan se sudario s Ford Fiestom Slika nije dostupna deaktivirali ih pirotehničari Policija objavila nove detalje: Na Porscheu nije bila samo jedna bomba! Doznali smo i kako je otkrivena

Jubilarna Tesla dostavljena je njemačkom studentu prava u Bonnu, u manje od tjedan dana, nakon što je ta kompanija otvorila svoj auto salon u Münchenu, koji je i prvi takav u kontinentalnoj Europi. Iako Macht nije izričito Tesla Motors oslovio kao rivala, jasno je kako je ta kompanija ušla na Porscheov domaći teritorij. Usprkos tome, Porsche na spomenutom sajmu od električnog automobila nije ponudio niti crteža, a kamoli koncept novog automobila u tom smislu, no Macht naglašava kako njegova najava o razvoju električne jurilice ipak nije samo puki san.

'Uvjeren sam da će Porsche imati električni sportski automobil u svojoj ponudi', izjavio je Macht i dodao kako tehnologija baterija u električnim automobilima na tržištu danas, još uvijek ne zadovoljava visoke Porscheove standarde, no da Porscheovi inženjeri već rade na tom izazovu. 'Radimo i prve korake u tom smjeru preradom postojećih modela Cayenne i Panamera u punokrvne hibride', naglasio je Macht i dodao kako će u ne tako dalekoj budućnosti hibridi postati i trkaći modeli 911.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene