Obavijesti Video Pretražite Navigacija
212 KS i 325 Nm za lude perfomanse

Kad se Novitec dohvati 'fiće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dorada motora čiji je krajnji rezultat 212 KS i mnoštvo sportskih dodataka za Fiat 500 Abarth dio su novog paketa njemačkog NOVITEC-a, svjetski poznatog tuning stručnjaka za talijanske automobile poput Fiata, Alfa Romea, Lancie i Ferrarija.

NOVITEC NT4-CORSE Power Kit košta 3.016 eura za što kupac dobiva povećanje snage od 77 KS. U paket ulazi novi turbo punjač, učinkovitiji dotok hladnog zraka, optimiziran sportski filter za zrak, NOVITEC CORSE visoko performansni ispušni sustav, veće mlaznice za gorivo i posebni sustav kontrole tlaka goriva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PETROLISTI Forza Ferr... Alfa Romeo! Tko pobjeđuje u drift dvoboju između Vettela i Räikkönena? Slika nije dostupna INSIDER Što se zapravo skriva iza logotipa automobilskih proizvođača?

Uz gore spomenuto u paket ulazi i podešenje ECU jedinice s nadograđenom NOVITEC POWERJET 2 pomoćnom kontrolnom jedinicom.

NOVITEC NT4-CORSE modifikacijski paket diže snagu 1.4-litrenog četverocilindričnog motora s turbo punjačem na 212 KS.

Maksimalni okretni moment porastao je sa standardnih 206 Nm na 325 Nm koji su raspoloživi na 3.400 okretaja u minuti. Ovako opremljenom dorađenom 500 Abarthu od 0 do 100 km/h treba 6.8 sekundi, a maksimalna brzina mu je 223 km/h.

Za još sportskiji karakter njemački tuner kupcima nudi izbor između dva tipa opruga vlastite proizvodnje: sportske opruge kojima se težište automobila spušta za 35 mm ili podesive sportske opruge u potpunosti izrađene od nehrđajućeg čelika. Potonji ovjes s plinskim amortizerima je nešto tvrđi što najjačem modelu iz linije Fiat 500 daje još bolje vozne karakteristike.

Ovako sportski podešen ovjes dolazi u paru s NOVITEC N10 laganim alu felgama promjera 17 ili 18 inča. Kotači dimenzija 7.5Jx17 dolaze s niskoprofilnim gumama dimenzija 215/40/R17 na prednjim i stražnjim kotačima. Kotači su dostupni u srebrnoj ili mat crnoj boji. Početna cijena NOVITEC-ovog seta kotača i guma iznosi 1.106 eura.

Oni koji ipak žele nešto malo ekstravagantnije mogu naručiti NOVITEC N10 kotače dimenzija 8Jx18 s 215/35/R18 gumama koje ne ostavljaju niti jedan milimetar slobodnog prostora. Izgled felgi karakterizira osam duplih krakova koje su dostupne u raznim bojama ili u crnoj varijanti sa sjajnim premazom.

NOVITEC neće stati pri ovome i već sprema nove modifikacijske pakete za Fiat-a 500. Želje su podizanje snage na 250 KS, što će vjerojatno biti vrlo brz i zanimljiv projekt!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene