Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije trećine vozača u Njemačkoj žele kupiti automobil koji malo onečišćuje zrak, a 50 posto povremeno izbjegava vožnju iz ekoloških razloga, pokazali su rezultati ispitivanja koje je u njemačkoj proveo TNS Infratest.


Trend popularnosti 'ekoloških' automobila među vozačima sigurno je potaknula i manja cijena osiguranja za ona vozila koja imaju emisiju CO2 ispod 140 grama na kilometar. Proizvođači manjih automobila, posebno onih iz Azije, posebno su izvukli korist od prodajnih akcija kojima su vlade pojedinih zemalja poticale kupce na nabavu ekonomičnijih vozila. Prodaja Hyundaija u SAD tijekom kolovoza povećala se za 47 posto u odnosu prema istom razdoblju prošle godine.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Kremiranje i sprovodi su prošlost: Pogledajte kako će se ljudi pokapati u budućnosti Slika nije dostupna Znanstvenici imaju novi, radikalan plan za rješenje problema klimatskih promjena

U Japanu su vladine subvencije i porezne olakšice na kupnju 'zelenih' vozila izazvale povećanje prodaje hibrida Toyote Priusa koji se u kolovozu sa 21.000 prodanih primjeraka četvrti put našao na čelu ljestvice prodanih novih automobila. (Hina)