Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Special Edition

Ducati Multistrada 1200S Pikes Peak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U čast pobjede Grega Tracya na poznatoj brdskoj utrci Pikes Peak prošle godine, Ducati je predstavio limitirano izdanje svog motocikla Multistrada 1200S. Limitirano izdanje uslijedilo je nakon nevjerojatno uspješne prve godine za nagrađivani motocikl.

Osvajanje izuzetno teške i terenski vrlo raznolike utrke na Pikes Peaku s visinskom razlikom od oko 1.400 metara dodatno naglašava vrhunsku karakteristiku Multistrade da se iskaže na svakoj vrsti terena.

Pročitajte i ovo Utrka Holjevka Tradicionalna utrka Holjevka zatvara promet dijelom Zagreba: Pogledajte alternativne pravce Slika nije dostupna 875 KS i 875 kg Sebastien Loeb i njegova zvijer spremni za Pikes Peak

Utrka je poslužila da Ducati pokaže na koji način 1200S upošljava četiri različita modaliteta rada te kako se istima motocikl trenutačno prilagođava svim uvjetima.

Sport, Touring, Urban i Enduro modalitet rada biraju se jednostavnim pritiskom gumba pri čemu se trenutačno elektronski prilagođava Multistradin ovjes, izlazna snaga i podešenja sustava kontrole proklizavanja, što će Gregu Tracyu sigurno dobro doći kada ponovno krene u osvajanje Pikes Peaka ove godine.

Neki od detalja Multistrade Special Edition uključuju crvenu rešetku, crvene pruge na kotačima, anodizirane crne oslonce za noge i pokrov motora. Uz originalan ispušni sustav i vjetrobransko staklo, limitirana serija dolazit će i s manjim vjetrobranom od karbonskih vlakana po uzoru na trkaće motocikle i Ducati Performance prednjim blatobranom, također od karbona, kao i posebnim sjedalima s crvenim prošivima koji popraćuju shemu boja oplate.

Za pogon Multistrada koristi dvocilindrični tekućinom hlađeni motor s 4 ventila i 1198,4 cc koji proizvodi 150 KS pri 9250 okretaja u minuti i 119 Nm okretnog momenta. Težina motora iznosi 192 kg. Za zaustavljanje se brinu dupli Brembo diskovi sprijeda veličine 320 mm i disk veličine 245 mm straga.

Istovremeno s predstavljanjem novog modela, Ducati je najavio ulazak u ovogodišnjoj utrci na Pikes Peaku, a njihovi predstavnici biti će prošlogodišnji pobjednički tim, Greg Tracy i Alexander Smith. Pripreme su već u tijeku, a Ducati će se u lipnju još jednom boriti za najbolje ukupno vrijeme uspona. Osim sudjelovanja u utrci, Ducati će organizirati i posjet utrci za sve vlasnike Multistrade pod nazivom 'Svi putevi vode u Pikes Peak' (All Roads Lead To Pikes Peak).

Brdska utrka Pikes Peak ili popularno zvana 'Race to the Clouds', održava se na američkom planinskom lancu Rocky Mountains, na području 10 milja zapadno od Colorado Springsa. Ukupne dužine 12.42 milje od startne linije na 2.862 metra nadmorske visine do cilja na 4.300 metara visine prvi put je održana 1916. Godine, a FIA je, danas već legendardnu, utrku uvrstila i u svoj kalendar. Postoji sedam kategorija za motocikle u rangu od 250 do 1200 kubika. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene