Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Astra GTC, dizelski motor, 195 KS – vrlo zanimljiva kombinacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavile su se prve službene fotografije osvježene modelske linije Astre te vrlo zanimljiv najnoviji dodatak GTC ponudi s modelom s bi-turbo dizelskim motorom koji dostavlja 195 KS.

Redizajnirana Astra hatchback i Sports Tourer karavan biti će prepoznatljivi po odvažnijem i agresivnijem izgledu. Obje karoserijske inačice okoristile su se novom prednjom rešetkom pri čemu se logo brenda pomaknuo prema gore, a i donji dio branika prošao je stilske promjene. Nova svjetla za promjenu smjera i novo-dizajnirane maglenke, za one koji ih naruče, zaokružuju novi izgled prednjeg kraja Astre.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Opel će uz osvježenu modelsku liniju Astre ponuditi i najnoviji dodatak GTC liniji koju pogoni 2.0-litreni CDTi BiTurbo motor. S 2-litrenim bi-turbo dizelskim motorom, ovo će ujedno postati najsnažniji model u ponudi brenda izvan OPC linije, nudeći 195 KS i 400 Nm okretnog momenta. Dok ovoliko snage i okretnog momenta donosi vrlo uzbudljive performance i ubrzanje do stotke od 7.8 sekundi i maksimalnu brzinu od 225 km/h, bi-turbo dizelski motor istovremeno će nuditi ekonomičnu potrošnju od 4.4 l/100km u kombiniranom ciklusu i emisije CO2 od 139 g/km. Svi bi-turbo motori dobiti će i Opelov Start/Stop sustav u sklopu serijske opreme.

Nova Astra GTC jedinstvena je u svojoj klasi po tome što koristi sekvencijalni sustav turbo punjenja pri čemu manji turbo omogućava brže ubrzanje pri nižim brzinama i donosi 350 Nm okretnog momenta dostupnog već od 1.500 o/min. Kasnije oba turbo punjača rade zajedno i pružaju maksimalan okretni moment od 400 Nm dostupan u rasponu od 1.750 do 2.500 o/min.

Novi model dolazi opremljen novim 18-inčnim alu-naplatcima, elektronskom klimom, 6mm nižim ovjesom, novim aerodinamičkim elementima i 'Track' paketom opreme za interijer vozila s kožnim upravljačem s ravnim dnom.

Osvježeni Astra modeli još su privlačniji kada sagledamo proširenu ponudu opcionalne opreme neviđenu u ovoj klasi. Kupci će tako moći odabrati paket pomoćnih sustava koji za nadoplatu uključuje sustave poput sustava upozorenja od frontalnog sudara, sustava upozorenja prilikom nehotičnog prelaska u drugu traku, sustava prepoznavanja prometnih znakova i slično.

Od drugih opcija za novi hatchback i Sports Tourer karavan dostupna je kamera za vožnju unatrag, paket za zimske uvjete koji donosi grijanje za upravljač i sjedala, te LED dnevna svjetla. U ponudi su i tri nove boje karoserije – Sculpture Bronze, Phantom Grey i Deep Sky, dok je Astrin standardni DAB radio zamijenjen boljim DMB (Digital Media Broadcast) sustavom.

Kao i kod svih Opelovih putničkih automobila, i ovaj model dolazi s garancijom do 160.000 prijeđenih kilometara čime prvi vlasnici mogu biti mirni doslovce cijeli radni vijek automobila.

Osvježena Astra će unatoč spomenutim promjenama na prednjem kraju i nešto suptilnijim promjenama straga i dalje koštati isto kao i postojeći modeli.

 

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene