Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro će Alfa kupcima ponuditi dva SUV-a

Alfa Romeo - Posljednja saznanja o crossoveru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema najnovijim saznanjima prvi alfin SUV/crossover će na tržište stići najkasnije 2016. Prvi model će biti tzv. kompaktni crossover, a slijedit će ga jedan veći SUV pa bi u konačnici alfinu ponudu u ovom segmentu trebala činiti dva modela.

Podsjetimo, Alfa je konceptni SUV Kamal (na slikama) predstavila sada već davne 2003. na tadašnjem ženevskom auto salonu, a produkcijska bi izvedba prvog, manjeg SUV-a trebala nositi oznaku Giulietta Cross. Drugim riječima, s tehničke strane bi trebao biti sličan Giulietti, a dimenzijama BMW-ovoj seriji 3, Audiju Q5 i sl.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Renault Kadjar dCi 130 4WD – obiteljski crossover za sva četiri godišnja doba Slika nije dostupna TEST Peugeot 3008 je dokaz da premium proizvod ne treba uvijek biti skup

Za pokretanje ovog modela će biti zaduženi novorazvijeni 4 i 6-cilindrični motori. Snaga benzinskih motora će se kretati do najviše 500 KS (V6 turbo), a dieselskih oko 350 KS. Prema ranijim informacijama te najsnažnije izvedbe bi ustvari trebale koristiti motore razvijene od strane ferrarijevih stručnjaka.

Nakon ovog crossovera Alfa će lansirati i veći SUV veličine Volva XC90, a oba modela će biti dostupna u izvedbama s pogonom na stražnje te na sva četiri kotača, a izvori javljaju i o raspodjeli mase od 50 naprema 50. Prije nego ova dva modela stignu na tržište Alfa bi kupcima do kraja 2015. trebala ponuditi nasljednika modela 159, odnosno model Giulia, a zatim i veću limuzinu koja bi konkurirala BMW-ovoj seriji 5 i drugim sličnim premium automobilima.

O konačnom dizajnu je za sada prerano govoriti, no izgled bi svakako trebao biti jedan od najsnažnijih aduta svih spomenutih automobila. Ipak je riječ o Alfi. Više pročitajte na autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene