Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tour de France: Piepoliju 10. etapa, Evansu žuta majica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijan Leonardo Piepoli (Saunier Duval) pobjednik je 10. etape biciklističke utrke "Tour de France" vožene od Paua do vrha uspona Hautacam u Pirenejima.

Piepoli se zajedno s momčadskim kolegom Španjolcem Juanom Joseom Cobom i Luksemburžaninom Frankom Schleckom (CSC) odvojio od glavne skupine biciklista na samom početku posljednjeg uspona dana, oko 12 km prije cilja, te je ta trojka do vrha konstantno povećavala svoju prednost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jaguar izradio najkulerski Tour de France prateći automobil ikada Slika nije dostupna Opsjednuti sobom Glupost bez granica: Bacaju se pred bicikliste Tour de Francea da bi snimili - SELFIE!

Dva km prije cilja Piepoli i Cobo su uspjeli "slomiti" i Schlecka, te zajedno proći ciljem. Schleck je bio treći u etapi sa 28 sekundi zaostatka.

Skupina najvećih favorita za ukupnu pobjedu na Hautacam je stigla sa 2:17 minuta zaostatka za prvom dvojicom.

U ukupnom redoslijedu vodstvo je preuzeo Australac Cadel Evans (Silence-Lotto) sa samo sekundom prednosti ispred Schlecka, dok je treći Amerikanac XChristian Vandevelde sa 38 sekundi zaostatka.

Do ove etape vodeći Luksemburžanin Kim Kirchen (Columbia) izgubio je nešto više od dvije minute u odnosu na Evansa, te je pao na sedmo mjesto ukupnog redoslijeda, ali nije najveći gubitnik ove, najteže etape dosadašnjeg tijeka "Toura". Taj naziv zajednički su ponijeli Španjolac Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) i Talijan Damiano Cunego (Lampre) koji su u Francusku stigli s namjerom da se upuste u borbu za ukupnu pobjedu, ali su u ponedjeljak izgubili više od tri i pol minute u odnosu na svoje konkurente (Evans, Menčov, Sastre), te se praktički oprostili od izgleda za pobjedničko postolje u Parizu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene