Obavijesti Video Pretražite Navigacija

POI: Jelena Vuković bacala kuglu pred 85 tisuća ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska paraolimpijka Jelena Vuković osvojila je sedmo mjesto u bacanju kugle u kategoriji F42-46 na Paraolimpijskim igrama u Pekingu, dok je naš plivački heroj iz Atene Mihovil Španja osvojio je šesto mjesto na 100 metara prsno.

Jelena je bacila kuglu 8.31 metara, što je 891 bod. Zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom osvojila je Kineskinja Baozhu Zheng s rezultatom 10.06 i 1078 bodova.

Pročitajte i ovo Problemi s jugom - 6 Uzburkano more Kaos na moru zbog jakog juga: Policija spasila neopreznog plivača, nasukale se dvije brodice Ilustracija Redovni remont Nema gužve na zagrebačkim bazenima: Većina njih opet ne radi

'Zadovoljna sam sedmim mjestom, posebice što kugla nije moja prava disciplina. Imala sam dosta nesreće i ozljeda ove godine i strahovala sam da će biti i gore', kazala je 35-godišnja Puljanka koja ima natkoljenu amputaciju.

Bacačicama je nastup otežala i kiša koja je naumorno padala, a Jeleni je dodatan pritisak stvorila činjenica da baca pred 85.000 gledatelja.

'Rijetko koji hrvatski sportaš je imao priliku nastupati pred tolikim brojem gledatelja i bilo je zaista fascinantno', dodala je Jelena koja je prije četiri godine na POI u Ateni u bacanju kugle također osvojila sedmo mjesto.

Sada slijedi pet dana osmora i priprema za njezinu udarnu disciplinu, disk u kojem brani broncu iz Atene.

Španja je isplivao rezultat 1:26.35 čime je izjednačio svoj rekord i za više od dvije sekunde popravio vrijeme iz jutrašnjih kvalifikacija.

"Zadovoljan sam plasmanom i rezultatom, jer sam na paraolimpijskim igrama izjednačio svoj najbolji rezultat", kazao je Španja.

Španju sutra očekuje nastup na 100 metara leđno u kojem ponovo očekuje ulazak u finale.
'Nadam se kako će na 100 leđno biti bolje i nadam se plasmanu oko petog mjesta.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene