Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Červar: Ispričavam se, pali smo bez ispaljenog metka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski rukometaši u utakmici za brončanu medalju izgubili su s uvjerljivih 29:35 od Španjolske. Iako su Červarovi izabranici vodili na poluvremenu, pad igre u nastavku naši protivnici znali su iskoristiti. Hrvatska je ostala na 5 osvojenih medalja u Pekingu.

Sve je izgledalo dobro u prvom poluvremenu. Hrvatska je uglavnom vodila, a Španjolci su se mučili da održe priključak. Rezultat 14:12 za Paklene na odmoru nije davao naznake da će se u drugom dijelu dogoditi krah. No, dogodio se.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pakleni protiv Španjolske za broncu Slika nije dostupna Poraz od Francuza, Pakleni idu u borbu za broncu

Španjolska je serijom 3-0 odmah na početku drugog poluvremena preuzela prednost i nije ju ispuštala do kraja utakmice. Naši su u obrani igrali katastrofalno, a hrvatski golmani nisu u nastavku obranili gotovo ništa. 

Deset minuta prije kraja igra Červarovih izabranika potpuno se raspala. Romero, Prieto i Entrerios su se nazabijali kao nikad prije, i krajnji rezultat od šest razlike bio je realan odnos snaga u ovoj utakmici. Španjolcima ide zaslužena bronca, a naši će se morati zadovoljiti četvrtim mjestom, na kojem obično i završe, ako ispadnu u polufinalu.

"Čak i kad smo vodili u prvom poluvremenu, imao sam loš predosjećaj da utakmica neće završiti dobro. Žao mi je što smo pali bez ispaljenoga metka," kazao je nakon izgubljene utakmice izbornik naše rukometne reprezentacije Lino Červar.

Červar je kazao da su njegovi igrali jednostavno "pukli" u nastavku, nakon što su u prvom poluvremenu vodili sa dva razlike.

"Teško je uopće komentirati ovu utakmicu u kojoj smo imali previše umornih i neraspoloženih igrača, a pogotovu se to odnosi na iskusnije igrače. Utakmica sa Francuskom nas je iscrpila, a Španjolci su očito pronašli više snage i motiva, jer sam primijetio da u polufinalu protiv Islanda nisu tako izgarali kao danas. Samo po ovoj utakmici ne valja stvarati loš dojam o našem nastupu, ušli smo među četiri reprezentacije, pobijedili europske prvake Dance, iako smo imali toliko ozljeda i problema. Žao mi je jedino što smo u drugom dijelu klonuli tijelom i duhom, te igrali bez žara", kazao je Červar.

Najbolji igrač svijeta Ivano Balić također je ostao bez snage i svježine u ključnom drugom dijelu.

"Ima dana kada te tijelo više ne sluša, a to je bio slučaj danas. Nisu ni Španjolci igrali nešto posebno, no strašno je kako smo mi pali u zadnjih 10 minuta, a pali su upravo oni igrači koji zbog ozljeda i operacija nisu prošli pripreme. Mi smo reprezentacija koja uvijek ide na medalju i shvaćam da će ljudi u Hrvatskoj biti razočarani četvrtim mjestom i drvenom medaljom. Mi igrači smo ipak najviše razočarani. Daj Bože da se ovolika nesreća sa ozljedama i bolesti ne ponovi više, nadam se da ćemo za Svjetsko prvenstvo kod nas biti zdravi, a onda rezultat više ne bi izostao", kazao je Balić.

"Svaki od nas je napravio maksimum, no nije izgledalo dobro od samog početka, iako smo vodili. Žao mi je i strašno sam razočaran. Prelako smo im dopustili da se odvoje u drugom dijelu. Dobili smo Dance, onda nas je šokirala utakmica sa Francuzima, a za broncu nismo imali snage", bio je na rubu plača Davor Dominiković.

"Jedno su želje, a drugo mogućnosti. Trebali smo u prvom dijelu otići sa više pogodaka prednosti, a u drugom dijelu smo se raspali. Ne sjećam se kada smo u jednom poluvremenu primili čak 22 zgoditka, pa toliko ne primimo u 75 posto naših cijelih utakmica", kazao je Igor Vori.
Hrvatska je tako ostala na 5 osvojenih olimpijskih medalja. Velika je to pobjeda ''malih'' sportova nad ''velikima''. Svi naši glavni aduti u Pekingu su lagano podbacili, dok su junaci postali oni od kojih se to nismo nadali. Sve u svemu, bile su ovo izvrsne Olimpijske igre za hrvatski sport, pravo osvježenje.

Za hrvatski rukomet četvrto mjesto na svijetu nije podbačaj, no razmazili su nas svojim uspjesima, pa nam se u ovom trenutku čini kao da su mogli bolje. Za nešto manje od pola godine naši će imati priliku za popravak: na Svjetskom prvenstvu, koje se održava kod nas na domaćem terenu, Hrvatska će biti jedan od glavnih favorita za titulu.

Više na olimpijske.dnevnik.hr 

Tijek utakmice:

Utakmica je završena. 29:35! Španjolci zasluženo slave svoju brončanu medalju. Igra naših rukometaša raspala se u drugom poluvremenu, što nismo imali prilike vidjeti već mnogo godina. Hrvatska je ostale bez šeste medalje na ovim Igrama. Ne možemo govoriti o neuspjehu hrvatskog rukometa, ali četvrto mjesto nije ono čemu smo se nadali...

28:34
Počelo je! S tribina se čuje ''ole, ole, ole!''

28:33
Ovo se prevorilo u revijalnu utakmicu. Obrane uopće ne igraju. Napadi zabijaju svaki gol...

27:31
U napadu odjednom igramo dobro, ali u obrani katastrofalno! Hrvatski brod samo što nije potonuo, četiri minute do kraja

26:30
Duvnjak, naš najbolji igrač, ostao je ležati na podu. Pet minuta do kraja, Španjolci vode uvjerljivo

25:30
Šprem i Lacković zabijaju za naše, Romero i Prieto za Španjolsku, šest minuta do kraja

23:28
Alberto Entreriooooooos!!! Kakav cepelin!

23:27
Lacković je konačno zabio za Hrvatsku, ali Entrerios uzvraća. Još devet minuta do kraja...

22:26 Balić još jednom promašuje, naši ne izgledaju više moćno. Prieto zabija i to je 4 razlike

22:25
Lozano zabija kontru! Prvi put osjetna prednost naših protivnika

22:23
Duvnjak zabija još jedan sedmerac, Romero vrlo brzo uzvraća na drugoj strani, ali naši se ne predaju i Metličić nas opet vraća u igru

20:22
Metličić je smanjio rezultat, ali Entrerios opet zabija i Španjolci igraju sve bolje. Do kraja 15 minuta.

19:21
Evo nam problema. Španjolci su na +2

19:19
Duvnjak opet točan iz sedmerca!

18:19
Metličić dobiva isključenje zbog gluposti (nije se htio odmaknuti tri metra od mjesta prekida), Garcia zabija s krila i Španjolci ponovo vode

17:18
Gubimo loptu, a Garcia fantastičnim udarcem s krila donosi prednost Španjolcima!

17:17
Rezultat izjednačen, nakon sedam minuta igre u drugom poluvremenu

16:15
Horvat koristi višak koji se stvorio na krilu. Ponovo vodimo i imamo igrača više

15:15
Duvnjak je presjekao važnu loptu, krenuo u kontru, izborio igrača više, a onda i zabio!

14:15 Garabaja! Vrlo loš početak drugog poluvremena. Imamo i igrača manje...

14:14
Dva laka gola španjolskog krila Tomasa za izjednačenje

14:13
Španjolci zabija iz kontre prvi gol u nastavku...

Poluvrijeme 14:12
Hrvatski rukometaši vode, i vidi se da su bolja ekipa od Španjolaca. Bilo je dovoljno malo stisnuti u posljednjih 10 minuta da bi naš protivnik pokazao sve svoje slabosti. Ako ovako nastave, naši će sigurno osvojiti broncu

14:12 Metličić! Konačno je i on zabio. Imamo dva razlike, a Juan Carlos Pastor zove minutu odmora.

13:12 Opet Španjolci gube loptu i opet to naši kažnjavaju! Duvnjak!

12:12 Španjolci su imali prilike povesti dva razlike, ali gube loptu i Šprem zabija iz kontre

11:12 Šprem izjednačuje, ali Romero opet zabija s igračem manje. Španjolci su sad kompletni.

10:11 Romero nam zabija s igračem manje...

9:10 Španjolci prvi put vode! Romero je izjednačio, a onda Garcia s krila donio prednost

9:8 Losert brani zicera Rochasu, Balić izborio sedmerac, a Duvnjak zabija, nakon što je Džomba promašio već dva sedmerca

8:8 Prieto zabija dvaput s crte i rezultat je opet neriješen, nakon 18 minuta igre

8:6 Balić asistencija, Vori pogodak! Španjolci gube loptu, Horvat zabija i imamo dva razlike!

6:5 Cepelin za Balića i prekrasan pogodak za Hrvatsku!

5:4 Spretni Horvat s igračem manje!

4:4 Valčić nam je donio novu prednost, ali onda Šprem dobiva isključenje, a Garcia iz sedmerca izjednačuje. Čekaju nas teške dvije minute...

3:3 Garcia iz kontre vraća Španjolsku u egal

3:1 Vori spretno zabija i imamo dva razlike nakon sedam minuta igre!

1:1 Počela je utakmica. Nakon pet minuta igre tek dva postignuta gola. Španjolci se zasad drže..

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene