Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Repeša: 'Nismo imali obranu protiv Gasola'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgubili smo jer smo promašili previše lakih šuteva i jer nismo uspjeli zaustaviti Pau Gasola, kazao je nakon četvrtfinalnog poraza od Španjolske (59:72) hrvatski košarkaški izbornik Jasmin Repeša.

Repeša je priznao da je Španjolska bila puno bolja momčad, te da u hrvatskom sastavu nije bilo previše raspoloženih igrača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Repeša: ''Mi smo uz bok Amerikanaca po iskoristivosti igrača!'' Slika nije dostupna OI: Hrvatska - Grčka 71:86

"Ispričavam se svima za ovakav završetak turnira, mi možemo puno bolje. Španjolska je igrala odlično, posve su zaslužili ovu pobjedu i tu nema niti riječi zamjerke. Nismo imali pravi ritam od početka, promašivali smo puno lakih šuteva, a Španjolci su obranu igrali sjajno. S ovakvim postotkom šuta kakav smo imali, Španjolska se ne može pobijediti. Nažalost, neki moji igrali nisu danas igrali dobro, a posebno sam nezadovoljan načinom kojim smo čuvali Pau Gasola koji je u prvom dijelu bio nezaustavljiv. Gasola smo zakočili na lanjskom Europskom prvenstvu, ali tada sam imao na raspolaganju više i jače igrače", kazao je Repeša, koji se nije izjasnio odlazi li sa kormila reprezentacije.

"Ova reprezentacija nije Repeša. Imamo puno talentiranih igrača koji dolaze i bio ja izbornik ili netko drugi, ne bojim se za hrvatsku košarku", ustvrdio je Repeša.

"Španjolska obrana bila je ključ svega, otud i tako loš šut. Kada bi se i stvorila šansa za otvoreni šut, mi bismo promašivali, a tako se ne dobija utakmica. Oni su na ovoj utakmici preuzeli sav rizik i bili su odlučniji. Ja sam govorio da je Španjolska momčad koja će ili dobiti sa 20 razlike ili izgubiti sa 20 razlike. Nažalost po nas, danas su igrali predobro", kazao je Planinić, koji je bio pun hvale za Gasola.

"Nismo imali nikoga da se suprostavi Gasolu. Naši centri nisu dobro pokrivali, a on je svjetska klasa koja će to iskoristiti", dodao je Planinić.

Ozlijeđeni Marko Popović mogao se samo nervirati na klupi.

"Španjolska je igrala jako prljavo, suci im nisu svirali ni pola naporavljenih prekršaja. S takvim sudačkim kriterijem otpočetka smo bili hendikepirani. Igrali smo dobro, no sa previše oscilacija", kazao je Zadranin, koji je jako nedostajao u Repešinom sastavu za četvrtfinale.

Iako su svi očekivali da veteran Nikša Prkačin izjavi da odlazi iz reprezentacije, on je kazao da to ovisi samo o izborniku.

"Ako me izbornik bude zvao, igrat ću. Igranje za reprezentaciju smatram svetom dužnošću. Nitko nije vjerovao da se uopće možemo plasirati na Olimpijske igre, potom nitko nije vjerovao da možemo do četvrtfinala, a mi smo sve to ostvarili. Jedino mi je strašno žao što nismo igrali protiv Amerikanaca, imao bih o čemu pričati unucima", kazao je Prkačin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene