Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Drugo lice olimpizma: Prodaje li seks sport?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska rekorderka u skoku s motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva usavršila je umjetnost koketiranja s gledateljstvom na stadionu, dok su neke druge sportašice, poput američke plivačice Amande Beard jednostavno skinule svoje kostime.

Njemačko izdanje Playboya nudi četiri olimpijske sportašice koje otkrivaju sve svoje adute - kanuisticu Nicole Reinhardt, hokejašicu Katharinu Scholz, jedriličarku Petru Niemann i judašicu Romy Tarangul.

Pročitajte i ovo Bačvice Kulturno dobro Njegovo veličanstvo picigin: Igra koja je tu bila prije turizma zaigra se i po buri, kiši, pa čak i snijegu Anto Đapić, Tomislav Tomašević - košarka za pamćenje Javio se i gradonačelnik Đapić se prisjetio košarkaških dana: ''Ja sam šiljio trice, za Tomaševića sam LeBron James''

Osvajačica zlata u mačevanju Britta Heidemann pozirala je za isti časopis prije četiri godine.

"Hokej je seksi", tvrdi Scholz.

Velika većina od 10.500 mladih sportaša u Pekingu vrlo je svjesna svojih tijela. Seksi fotografije mogu promovirati njihove sportove, a to potvrđuje i odbojka na pijesku koju igraju odbojkašice odjevene u bikinije. 

Postoji čak i pravilo za dvoransku odbojku da ono što nose odbojkašice treba biti seksi. No je li onda potrebno skidanje odjeće? Prodaje li seks sport?

Američka profesorica Mary Jo Kane koja je istraživala žene u sportu kaže da seks prodaje časopise i proizvode, ali da ipak, unatoč svemu, ne povećava interes za sport.

"Pretpostavka je da seks prodaje? Pretpostvka je za ženski sport koji pokušava preživjeti da trebate privući prave navijače, a to su muški navijači. A morate ih privući lijepim i seksi izgledom".

>> Švedska streličarka pokazala sve

>> FOTO: Baca koplje i bavi se manekenstvom

>> FOTO: Seksi veslačica iz Brazila

>> Zlatna olimpijka gola u Playboyu

>> Njemačke olimpijke gole u Playboyu

>> Lijepa tenisačica na Playboyevoj duplerici

>> Foto: Nogometna sutkinja u Playboyu

>> Video: Olimpijka na naslovnici Playboya

Neki sportovi imaju bolje izglede jer su popularniji, iako su plivačice zakinute jer se natječu u vodi.

Atletičari su "cool" i seksi sami po sebi, jer pokazuju vlastita tijela i vještine na stazi uz rock glazbu koja prati njihove nastupe. Mnogi se sjećaju dugačkih noktiju pokojne Florence Griffith Joyner ili Gail Devers.

No, Ruskinja Jelena Isinbajeva je umjetnost koketiranja te skok s motkom dovela do neslućenih visina.

Ova 26-godišnja ruska atletičarka šalje puse i osmjehe u gledalište, radi preskoke nakon rekorda i obožava pozornost bez arogancije. Ali, ona se nije pojavila gola na naslovnici Playboya. Umjesto toga, pojavila se na naslovnici Cosmopolitana.

Tu je i Leryn Franco, model i bacačica koplja iz Paragvaja. "Radila sam kampanje za mnoge tvrtke. Biti model je dobar način da zaradim novac koji mi je potreban za sport koji mi je prava strast", rekla je Franco.

Međutim, dok Franco treba zaradu od posla modela kako bi nastavila sportsku karijeru Isinbajeva zarađuje novac koketiranjem i skakanjem s motkom. Za marketing Ruskinja je idealna sportašica - seksi i uspješna.

Više o svemu na olimpijske.dnevnik.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene