Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakleni rasturili Brazil 33:14

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski rukometaši bez ikakvih su problema u svom drugom nastupu u Pekingu upisali i drugu pobjedu protiv nedoraslih suparnika iz Brazila sa 33-14 (18-9) te praktički osigurali prolazak u četvrtfinale.

Da je razlika u kvaliteti između ovih dviju reprezentacija prevelika bilo je jasno već nakon nepunih pet minuta igre kada je na semaforu rezultat pokazivao 4-0 za Hrvatsku zahvaljujući pogocima Metličića, Džombe, Lackovića i Vukića.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Akcija brazilske policije Borba protiv trgovine oružjem Velika akcija brazilske policije: Razotkrili ilegalno oružje iz europskih zemalja vrijedno 225 milijuna eura, među njima i Hrvatska

Nakon silovitog ulaska u utakmicu kada Brazilci u većini napada nisu uspjeli niti zapucati prema Aliloviću, došlo je do blagog opuštanja naših igrača, pa su Brazilci u 16. minuti uspjeli smanjiti na 7-6. Tada je hrvatski izbornik Lino Červar iz igre povukao kapetana Petra Metličića koji je djelovao najmanje koncentrirano, te uveo Tončija Valčića. U sljedećih osam minuta Hrvatska je postigla šest pogodaka zaredom, te se odvojila na 13-6 i praktički riješila utakmicu.

Na poluvrijeme se otišlo s devet pogodaka prednosti (18-9) što je ujedno bila i najveća razlika u prvih 30 minuta, a u drugom dijelu izbornik Červar je odmarao Vorija, Metličića i Džombu, ali razlika je i dalje rasla, do maksimalnih 20 u 56. minuti. Sjajan je u drugom poluvremenu bio i Venio Losert na vratima koji je Brazilcima dozvolio da u punih 30 minuta postignu tek pet golova. 

Pred 2800 gledatelja u Beijing Gymnasium dvorani sudili su Gjeding i Hansen iz Danske.

U 3. kolu u četvrtak Hrvatska će igrati protiv Francuske u 14.45 sati po hrvatskom vremenu. 

HRVATSKA: Losert, Alilović; Sulić 2, Balić, Duvnjak 5, Lacković 4, Vori 4, Dominiković, Džomba 7 (1), Horvat 1, Vuković 2, Metličić 1, Vukić 4, Valčić 3

BRAZIL: Santos, Vasconcelos; Pacheco 2, Ertel 3, Ruy 1, Souza 3, Bortolini, Justino 1, Laureano, Silva 1, Ribeiro 1, Santana, Pizzinato, Oliveira 2

SEDMERCI: Hrvatska 1 (1), Brazil 2 (0)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Brazil 8 minuta


Červar: Igramo lijepo i bez Balića

"Vrlo sam sretan zbog igre mojih igrača i činjenica da igramo lijepo i atraktivno i bez ozlijeđenoga Ivana Balića", kazao je nakon utakmice izbornik Lino Červar.

"Pristup je bio jako dobar, imali smo probojnost i odgovoran pristup od početka do kraja. Losert je bio sjajan, morao sam ga motivirati malo prije utakmice govoreći mu da je sada prvi vratar olimpijskih pobjednika, a ne tek treći vratar Barcelone. Važno je i što je Džomba odigrao prvu utakmicu nakon operacije. procijenio sam da je sada pravi trenutak da ga stavim u momčad. Sad smo jako blizu četvrtfinala, matematički ga još nismo osigurali, ali, ne potjcjenjujući protivnike, realno je da smo ovom pobjedom među osam najboljih. No, sada je stvarno teško procijeniti koga ćemo dobiti u četvrtfinalu jer je druga skupina puno izjednačenija. Ono što je sigurno jest da nas u četvrtfinalu čeka jak protivnik i da zasad ne znam hoću li moći računati na Balića. Treba biti jako oprezan o prosudbi kada ga uvesti, ruptura od dva centimetra duljine se vrlo lako može i povećati u jednoj napornoj utakmici", kazao je Červar, koji se osvrnuo i na sljedeće protivnike Francuze.

"A što vam ja novoga mogu reći u Francuzima. Moćni su i kompletni i doista niti jedna reprezentacija na ovom olimpijskom turniru ne može reći da je bolja od Francuza. No, nisu nepobjedivi i to smo dokazali na prošlom EURU. Sreća je što ta utakmica nije presudna jer bi bez Balića bilo jako, jako teško", zaključio je Červar.

Mirza Džomba je po prvi igrao od operacije i bio je jako sretan zbog činjenice da ga koljeno više ne boli.

"Kako ne bih bio radostan konačno mogu igrati bez opterećenja, a ovo je zadnja utakmica koju igramo u ovom prokletom jutarnjem terminu. Ne sjećam se kada smo zadnji puta zabili toliko pogodaka. Nisu Brazilci bili toliko loši, koliko smo bili dobri i probojni. Losert je branio odlično i mislim da smo odigrali vrlo atraktivan susret za sve one u dvorani, a bilo ih je dosta, koji po prvi puta gledaju rukomet. I Ivano je bio na klupi kao dodatan motiv, a ja najbolje znam kako se osjeća jer sam praktički gotovo cijelu ovu godinu ozlijeđen", izjavio je Džomba, koji je uz Venia Loserta bio ponajbolji pojedinac utakmice sa sedam pogodaka.

"Ovo je bila utakmica koja nas je vodila u četvrtfinale i dobro smo se spremili. Srećom, bilo je lakše negoli smo očekivali, nitko se nije ozlijedio i zasad sve teče po planu. Francuzi godinama igraju u istom sastavu i dobro se poznajemo, pa će o pobjedniku odlučivati raspoloženje vratara i strijelaca", riječi su Venia Loserta koji je sakupio 14 obrana, odnosno obranio je 64 posto brazilskih udaraca.

Skupina A, 2. kolo:
 
Brazil - Hrvatska 14-33 (9-18)
Kina - Francuska 19-33 (7-19)
Španjolska - Poljska 30-29 (16-17) 

TABLICA: 

1. Francuska 2 2 0 0 67-45 4
2. Hrvatska 2 2 0 0 64-43 4
3. Poljska 2 1 0 1 62-49 2
4. Španjolska 2 1 0 1 59-60 2
5. Brazil 2 0 0 2 40-67 0
6. Kina 2 0 0 2 38-66 0 

Skupina B, 2. kolo:

Egipat - Rusija 27-28 (14-14) 

TABLICA: 

1. Njemačka 1 1 0 0 27-23 2
2. Island 1 1 0 0 33-31 2
3. Rusija 2 1 0 1 59-60 2
4. Danska 1 0 1 0 23-23 1
5. Egipat 2 0 1 1 50-51 1
6. J. Koreja 1 0 0 1 23-27 0

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene