Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gimnastika: Zlatna odličja Kini, Rumunjskoj i Sjevernoj Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U današnjim finalima pojedinačnih sprava u gimnastici Kinezi su osvojili dvije zlatne medalje, na muškom partneru i konju s hvataljkama, dok su kod žena pobjede ostvarile Rumunjska i Sjeverna Koreja.

U nama najdražoj disciplini, konju s hvataljkama, zlato je osvojio Xiao Qin, ispred našeg Udea i Britanca Smitha. No, to nije bilo jedino kinesko slavlje danas u gimnastičkom centru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kanajevoj zlato u ritmičkoj gimnastici Slika nije dostupna Gimnastika: Trijumf Kine i Poljske

Kineski gimnastičar Zou Kai osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u vježbi na tlu.

Zou je za svoju izvedbu u finalu dobio ocjenu 16.050, srebro je pripalo dvostrukom olimpijskom pobjedniku u preskoku Španjolcu Gervasiju Deferru sa 15.775, a bronca Rusu Antonu Golocuckovu.

Veliki favorit, trostruki svjetski prvak (2001, 2002, 2006) i srebrni na tlu iz Atene Rumunj Marian Dragulescu, te aktualni i dvostruki svjetski prvak (2005, 2007) Brazilac Diego Hypolito, napravili su velike pogreške u finalu, te su završili na sedmom, odnosno šestom mjestu.

Sjevernokorejska gimnastičarka Un-Jong Hong osvojila je zlatnu medalju u preskoku.

Hong (19) je za svoja dva preskoka dobila prosječnu ocjenu 15.650, srebro je osvojila 33-godišnja Oksana Čusovitina koja nastupa za Njemačku sa 15.575, a broncu Kineskinja Cheng Fei koja je slovila za najveću kandidatkinju za zlato uoči natjecanja sa 15.562.

Čusovitina je rođena u Uzbekistanu, još prije 16 godina osvojila je naslov olimpijske prvakinje u ekipnom natjecanju kao članica reprezentacije ZND-a. Od 2002. živi u Njemačkoj gdje se preselila kako bi pružila adekvatnu liječničku skrb za sina kojemu je u dobi od tri godine dijagnosticirana leukemija. No, njemačko državljanstvo je dobila tek 2006. Na svojim petim Igrama stigla je do prve pojedinačne medalje.

Rumunjska gimnastičarka Sandra Izbasa osvojila je naslov olimpijske prvakinje u vježbi na tlu.

Izbasa je iznenadila s ocjenom 15.650 kojom je pretekla svjetsku prvakinju Amerikanku Shawn Johnson koja je dobila ocjenu 15.500. Broncu je osvojila olimpijska pobjednica iz višeboja Amerikanka Nastja Ljukin sa 15.425.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene