Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gimnastika: Trijumf Kine i Poljske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska gimnastičarka He Kexin i kineski gimnastičar Chen Yibing bili su glavne zvijezde današnjeg dana gimnastičnih natjecanja u Pekingu, dok je u preskoku trijumfirao Poljak Leszek Blanik.

16-godišnja He Kexin osvojila je zlatnu medalju na dvovisinskim ručama na OI u Pekingu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kanajevoj zlato u ritmičkoj gimnastici Slika nije dostupna Gimnastika: Zlatna odličja Kini, Rumunjskoj i Sjevernoj Koreji

U najiščekivanijem finalu po spravama He Kexin i olimpijska prvakinja u višeboju Amerikanka Nastia Liukin zaradile su jednake ocjene - 16.725 bodova. No, zahvaljujući tzv. "tiebreak pravilu" zlato je pripalo Kineskinji, jer je Amerikanka imala niže ocjene za izvedbu.

Bronca je pripala Kineskinji Yang Yilin (16.650).

23-godišnji Kinez Chen Yibing osvojio je zlatnu medalju na karikama. Savršeno odrađenom vježbom zaradio je 16,600 bodova.

Chen Yibing je dvostruki svjetski prvak na karikama.

Srebro je pripalo njegovu sunarodnjaku Yang Weiju (16,425), koji već ima naslov olimpijskog prvaka u višeboju.

Broncu je osvojio Ukrajinac Aleksander Vorobjov, dok je olimpijski viceprvak iz Atene Bugarin Jordan Jovčev završio na osmom mjestu.

Poljska je osvojila svoju prvu gimnastički medalju u Pekingu. Na preskoku je najbolji bio Leszek Banik. Srebro je pripalo Francuzu Bouhailu, a bronca Rusu Golotsutskovu.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene