Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Castro podržao divljaka: ''Naš borac nije ništa loše napravio''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši kubanski diktator Fidel Castro stao je na stranu Angela Matosa, kubanskog taekwondoaša, koji je nakon poraza na Olimpijskim igrama udarcem nogom u glavu pokušao nokautirati suca.

Matos je udario nogom suca nakon što ga je ovaj diskvalificirao u dvoboju za medalju, jer je proveo više od minute vremena na podu zbog ozljede. Nakon poraza Kubanac je podivljao i nogom udario suca Chakira Chelbata iz Švedske u glavu, koji je završio s nekoliko šavova u razbijenoj usnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Papa dolazi na Kubu Papa i Castro raspravljat će o marksizmu i vjeri, a na Kubi je i Chavez... Slika nije dostupna Nove reforme Kuba: Nema više oduzimanja imovine 'trajnim imigrantima'

Matos i njegov trener optužili su suce da su namjestili meč, a svoje protivnike Kazahstance da su potplatili suca. Teakwondo suci zatražili su doživotno isključenje Kubanca i njegovog trenera iz sporta, zbog ponašanja koje nije u skladu s olimpizmom.

>>Skandal: Kubanac nokautirao suca nogom u glavu

No, Fidel Castro svojem borcu objavio je potpunu solidarnost.

''Potpuno stajem u obranu našeg borca. Osjetio se ugroženim, nije bio u istom odnosu kao i ostali borci. Njegova reakcija je instinktivna, normalna i shvatljiva. Žalosno je bilo gledati kako se poigravaju s nama," izjavio je dugogodišnji kubanski predsjednik.

Castra su posebno pogodili porazi njegovih boksača, nekoć nedodirljivih vladara ovog sporta. U Pekingu Kubanci nisu uzeli niti jednu zlatnu medalju u boksu, a Castro za to krivi ''plaćenike''.

''Vidio sam kako su suci pokrali dvojicu kubanskih boksača. Naši borci su vjerovali u pobjedu, ali uzalud. Unaprijed su bili osuđeni na poraz.''

Nakon najgorih Igara u posljednjih 40 godina za Kubu, Castro se osvrnuo i na Igre u Londonu, koje će biti 2012. godine. Baš i nije optimist.

''Očekujem europski šovinizam, korumpirane suce i veliku dozu rasizma.''

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene