Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Baldini pao na dopinškom pregledu, neće na OI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najboljih floretaša na svijetu Talijan Andrea Baldini (22) neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Pekingu nakon što je pao na dopinškom pregledu.

Vlasnik srebrnih medalja sa posljednja dva svjetska prvenstva i trenutačno svjetski broj jedan u floretu bio je pozitivan na diuretik furosemid na Europskom prvenstvu u mačevanju prošlog mjeseca u Kijevu. Do konca idućeg tjedna biti će poznat B nalaz, međutim prema izjavama stručnjaka 99 posto je sigurno kako će i B test pokazati tragove nedozvoljenih sredstava. Zbog toga je Talijanski olimpijski odbor (CONI) brisao Baldinija s liste putnika na OI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pismo iz 'budućnosti' BLOG Već smo osvojili jedno zlato na OI u Riju 2016.! Slika nije dostupna Spektakularni prizori Hrvatska zastava OBASJALA vrh Empire State Buildinga!

"Prije konačne odluke o suspenziji čekamo rezultate B testa, no bojim se kako će i drugi test biti jednak," kazao je predsjednik Saveza Giorgio Scarso.

Furosemid je snažni diuretik koji se vrlo često primjenjuje u kliničkoj praksi, najčešće za liječenje hipertenzije, te u slučajevima edema povezanim s zatajenjem srca, cirozom jetre i bubrežnim bolestima. Međutim, može se koristiti i kao maska za razne nedozvoljene stimulanse zbog čega je na crnoj listi Međunarodne antidopinške agencije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene