Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na utakmici engleske Championship lige, između Watforda i Readinga, sudac Stuart Atwell priznao je iz nepoznatih razloga gol Readinga, iako lopta nije bila ni blizu prelaska preko gol crte.


Druga po snazi engleska liga doživjela je neviđenu bizarnost, kada je sudac priznao gol koji apsolutno nije postojao. Riječ je o jednoj od najsmješnijih sudačkih odluka, a karijera suca Stuarta Atwella mogla bi trpiti zbog ove pogreške.

Vezani članci Suci na zabavi s Kerumom Šef splitskog Upravnog suda povrijedio sudačku etiku kad se s Kerumom družio u konobi Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj''

Incident se dogodio u 13. minuti, kada je jedna lopta šetala po kaznenom prostoru domaćeg Watforda, da bi na kraju Andre Bikey glavom uzdrmao vratnicu, nakon čega se mogao čuti sudački zvižduk. Svi igrači i navijači su mislili kako se radi o prekršaju u napadu ili zaleđu, no sudac je pokazao na centar, što je toliko iznerviralo domaćeg trenera Boothroyda, da se svađao sa Atwelllom sve dok ga nije poslao na tribine.

Na videu je prilično jasno kako lopta nije bila ni blizu gol linije, a Atwell se branio izjavom da mu je pomoćni sudac signalizirao da je pao gol. 

Prema prvim reakcijama sudačke federacije Engleske, Atwell bi mogao proći nekažnjeno, jer ne smatraju da je to namjerno napravio. No, nakon ovakvog blamiranja teško da će ga ikad pozvati da sudi u Premier ligi.