Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Svi u napad: Lov na gol razliku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku danas očekuje utakmica u kojoj su tri boda već ubilježena na tablici, a čeka se samo koliko će golova biti 'upisano' u mreži Andore. Među tri napadača koje je Bilić izabrao za 'masakr' Andore vladat će gužva, no bit će tu još dva ofenzivna vezna. Svi oni bit će posvećeni 'svetom' cilju, a to je dostizanje prošlogodišnjih 7:0.

Ukrajinska 'nula' je debelo iza nas i vrijeme za nove pobjede, u doslovnom smislu riječi. Osmi kvalifikacijski ciklus za velika natjecanja počeli smo dosad najlošije, sa svega četiri boda iz tri utakmice. Isti omjer bio je i na startu kvalifikacija za Euro 2004., no tada smo imali uvjerljivo bolju gol razliku nakon razbijanja Belgije 4:0 na Maksimiru. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Modrić nezadovoljan igrom repke Slika nije dostupna Vukojević: Moramo napuniti mrežu Andore

>> Protiv Andore popraviti gol razliku

>> Hrvatska sa tri napadača na Andoru

Bilićevim momcima prilika za popravak spomenute gol razlike bit će večerašnja utakmica protiv Andore koju smo prošle godine ispratili sa sedam golova u mreži. No ove godine ta gol razlika ima jako važnu ulogu.

Podsjetimo, u slučaju istog broja bodova između dvije momčadi u ovim se kvalifikacijama prvo gleda razlika postignutih i primljenih golova, a ne kao ranije međusobni ogledi.

Petrić je na prošloj utakmici na Maksimiru Andori dao četiri gola Zato Bilić od prve minute u vatru šalje trojicu napadača - Olića, Klasnića i Petrića koji je Andori zadnji put na Maksimiru uvalio pet komada, dok će u vezi biti također ofenzivna postava Rakitić lijevo, Vukojević na zadnjem veznom te Modrić na desnoj strani.

Po bokovima bi također trebali pritiskati Ćorluka i Pranjić, a stoperski par čine otkriće Križanac i Šimunić koji će zbog izostanka Srne (kartoni) i N. Kovača (odmor) nositi kapetansku vrpcu. Pletikosa će nadamo se biti bez posla mada će trebati biti vrlo fokusiran prilikom eventualnim slobodnih udaraca Andoraca.

Izbornik je najavio agresivnu , ali i kombinatornu igru, u kojoj će se napadati 'pametno' ili, kako je objasnio, kao kad u hokeju momčad ima igrača više. No bunker Andore neće biti lako probiti. Trebat će puno trčanja i zamjene mjesta, a onda kad se otvori - nema stajanja.

Na klupi će svoju priliku čekati vratar Hajduka Subašić, te Knežević, Pokrivač, Leko, Mandžukić, Kalinić i mladi reprezentativac Iličević koji bi mogao ostvariti svoj prvi nastup za A momčad.

U drugoj utakmici naše skupine sastaju se Bjelorusija i Engleska u Minsku. Utakmica Hrvatska - Andora počinje u 20.15 na maksimirskom stadionu, a tekstualni prijenos uživo možete pratiti na našem portalu. 

Tablica skupine 6

1. Engleska                    3      11:2       9
2. Ukrajina                      3        4:1        7
3. Hrvatska                     3        4:4        4
4. Bjelorusija                  2       3:2        3
5. Kazahstan                  4       5:11      3
6. Andora                        3        1:8        0

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene