Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenija - Hrvatska uz maksimalne sigurnosne mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mariborska policija objavila je u utorak da sutrašnju prijateljsku utakmicu nogometnih reprezentacija Slovenije i Hrvatske na stadionu Ljudski vrt tretira kao događaj najvećeg sigurnosnog rizika, pa će poduzeti sve da ne dođe do incidenata, poučena sukobima navijača do kojih je pred istim stadionom došlo pred susret Maribora i vinkovačke Cibalije 12. srpnja.

Kako je na konferenciji za novinare izjavio načelnik temeljne policije mariborske policijske uprave Drago Peklar, sigurnosne mjere za tu utakmicu na kojoj po podacima dobivenim od Slovenskog nogometnog saveza, očekuju oko 1600 navijača "vatrenih" već su započele, a trajat će sve do završetka utakmice i povratka hrvatskih navijača, a mariborska policija dobit će i pojačanja iz drugih policijskih uprava.

Pročitajte i ovo Vasilis Noulezas "U OPASNOSTI SU" Odvjetnik uhićenih navijača: "Policija ima snimku ubojstva i nož. A reći ću vam još nešto neobično, nije me strah..." Ilustracija Tko je zakazao? Grci su znali za dolazak BBB-a, tvrdi hrvatska policija: Obavijestili su ih na vrijeme

Kako je istaknuo, policija će za zaštitu reda i mira koristiti sva raspoloživa tehnička sredstva, uključujući i helikopterski nadzor iz zraka, te snimanje događaja na stadionu i izvan njega, pa će na primjereni način i dosljedno izvoditi potrebne mjere protiv eventualnih izgrednika.

Mariborska policija nije otkrila koliki broj policajaca i zaštitara će biti angažiran za utakmicu, a navijače je pozvala na sportsko navijanje bez izgreda i na tolerantnost u prometu, budući da su mogući zastoji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene