Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruska mafija namjestila pobjedu Zenita nad Bayernom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjećate se kako su igrači Zenita doslovce uništili Bavarce u prošlogodišnjem polufinalu Kupa UEFA? Rusi su definitivno bili bolji u oba susreta protiv Bayerna, no španjolske vlasti su nakon nekih uhićenja došli do nekih zanimljiv podataka.

Španjolske vlasti i službeno su otvorile istragu o namještanju rezultata uzvratne utakmice prošlosezonskog polufinala UEFA Kupa u Sankt Petersburgu u kojem je ruski Zenit svladao minhenski Bayern sa čak 4:0.

Pročitajte i ovo Ilustracija VENDETA U ITALIJI Mafijaši su sve dovitljiviji: Imali su lukav plan kako da otruju svećenika, ali im nije uspjelo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..."

Španjolci su u ožujku na Mallorci uhitili šefa ruskog mafijaškog klana Tambovskaja u Sankt Peterburgu Genadija Petrova, koji je u snimljenom telefonskom razgovoru ustvrdio da je Zenit kupio pobjedu za '50 milijuna', ne navodeći radi li se o dolarima ili eurima.

Petrovljeva 'desna ruka' Leonid Hristoforov, koji je također pritvoren, dokazano je uplatio ogroman novac na kladionici upravo na ishod 4:0 za ruskog prvaka, pa mu se uloženo višestruko oplodilo s obzirom na nevjerovatan koeficijent od čak 82:1.

Zenit kupio pobjedu za '50 milijuna' Zenit je prošao Bayern sa ukupnim rezultatom 5:1, a poraz od 0:4 u uzvratu je najteži koji je bavarski sastav doživio u Europi zadnjih 31 godinu. Zenit je kasnije postao pobjednikom Kupa UEFA svladavši u finalu Glasgow Rangers (2:0).

Prema španjolskim medijima istragu vodi čuveni španjolski sudac Baltasar Garzon, koji je u kontaktu i sa njemačkim vlastima, a čelnici Bayerna su se već oglasili kako 'nemaju veze sa slučajem'.

UEFA je nedavno utemeljila posebnu jedinicu za borbu protiv kladioničarske mafije, a pod istragom je završilo 25 susreta UEFA Kupa. Među njima zasad nije bio dvoboj Zenit - Bayern.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene