Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ronaldo: 'Moji su golovi promijenili nogomet i zato očekujem još nagrada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portugalac Cristiano Ronaldo i službeno je primio Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca Europe u prošloj sezoni, a nagrada mu je uručena, po vlastitoj želji, na rodnom otoku Madeiri u počast njegovu preminulome ocu Diniz Aveiru.

Ronaldo je prošle sezone zabio 31 prvenstveni pogodak za Manchester United, što mu je bilo dovoljno za osvajanje Zlatne kopačke i to kao treći Portugalac nakon Eusebia (1968,1973) i Fernanda Gomesa (1983, 1985).

Pročitajte i ovo Portugalski premijer Antonio Costa Pritvoren šef kabineta Portugalski premijer Costa podnio ostavku zbog istrage o korupciji: "Savjest mi je čista, ali neću se više kandidirati" Nesreća u Portugalu (Foto: STRINGER / AFP) Cure novi detalji Stravična tragedija u Portugalu: Broj poginulih turista u prevrtanju autobusa popeo se na 29

"Moji zgodici prošle sezone su promijenili nogomet jer pogotke postižu napadači,a ja sam krilni igrač. Imao sam strašno dobru sezonu kao i cijela momčad Manchester Uniteda", kazao je Ronaldo, koji je samouvjereno dodao da očekuje i nagradu FIFA za najboljega nogometaša i Zlatnu loptu.

"Očekujem obje nagrade jer je najveći kandidat - Cristiano Ronaldo. Iskreno, mislim da sam zaista bio najbolji tijekom cijele sezone i s pravom se nadam nagradama. To me neće zadovoljiti jer želim u budućnosti postati najveći nogometaš svih vremena", dodao je Ronaldo.

Srebrna kopačka Europe je igrač Mallorce Daniel Guiza sa 27 pogodaka u Primeri, a Brončana Nizozemac Klaas-Jan Huntelaar koji je postigao 33 zgoditka za Ajax Amsterdam, ali u Nizozemskoj ligi koja ima manji koeficijent jakosti od engleske i španjolske. Lani je laureat bio Francesco Totti.

Ronaldo još ne igra od operacije gležnja početkom srpnja, a kako je u nekim medijima izjavio da želi prijeći u Real Madrid, upitan je boji li se negodovanja navijača ManU-a kada se vrati na teren.

"Old Trafford je moja svetinja i nimalo se ne bojim reakcije navijača. Kada obučem crveni dres dajem sve od sebe u svakoj utakmici i gledatelji to znaju cijeniti. Real je završena priča, a ona o prelasku u Manchester City. Ne znam što će se događati u budućnosti, no dok sam u Manchesteru nosit ću samo crveni dres", zaključio je najbolji strijelac Europe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene