Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poljska i Ukrajina ipak ostaju domaćini EP 2012.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska i Ukrajina ipak će biti domaćini Europskog prvenstva 2012. godine, ali ih je UEFA upozorila da ubrzaju radove na objektima potrebnim za domaćinstvo EP-a.

Predsjednik UEFA-e Michel Platini uputio je možda i posljednje upozorenje Poljacima i Ukrajincima koji se već mjesecima "igraju s vatrom".

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

'Izvršni odbor je samo potvrdio želju UEFA-e da se EP organizira u Poljskoj i Ukrajini. Međutim, pred domaćine smo postavili jasne zadatke koje moraju izvršiti', kazao je Platini, koji je na direktno pitanje prijeti li Poljskoj i Ukrajini oduzimanje EP odgovorio: 

'Da. Izgradnja stadiona u Kijevu i Varšavi je ključni problem. Bez tih stadiona nema niti prvenstva.'

Platini je naglasio kako su domaćini europske smotre obećali 'brda i doline', no za sada niti jedno obećanje nisu ispunili. Platini je naglasio kako su domaćini europske smotre obećali 'brda i doline', no za sada niti jedno obećanje nisu ispunili.

'Obećali su nam hotele, ceste, zrakoplovne luke, no ništa još nije izgrađeno,' dodao je predsjednik UEFA-e.

Krovna nogometna organizacija Starog kontinenta razmišlja i o smanjenju broja stadiona s osam nas šest kako bi se ubrzali radovi.

"Krajnji rok je svibanj 2009. godine. Pozorno ćemo pratiti događaje u obje zemlje, a u svibnju 2009. godine ćemo donijeti odluku na koliko će se stadiona igrati," dodao je Platini naglasivši kako Uefa još uvijek ne razmatra rezervne opcije.

"Još ne razmišljamo o planu B, no ukoliko se ne izgrade stadionu u Kijevu i Varšavi biti ćemo prisiljeni potražiti rezervnu opciju."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene