Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hajduk je prvi krenuo u preoblikovanje, a njegovim putem uskoro kreću dva najpopularnija slavonska kluba. U proces obvezatnog preoblikovanja ući će i ostali klubovi hrvatske nogometne lige koji za to ispune uvjete.


Sljedećeg ponedjeljka, 20. listopada 2008., Povjerenstvo za profesionalne športske klubove održat će u Splitu u 13. sjednicu na kojoj će predstavnici HNK Hajduk izvijestiti članove Povjerenstva o okončanom postupku upisa i uplate dionica u procesu obvezatnog preoblikovanja. 

Vezani članci Slika nije dostupna 'Hajduk mora igrati kao protiv AEK-a ako želi dobiti Rijeku!' Slika nije dostupna Sammir: 'Bijeli' nemaju neku igru, ali imaju veliko srce!

>> Gotova prodaja: Hajduk dobio nove vlasnike

Na sjednici će se razgovarati i o nastavku procesa obvezatnog preoblikovanja športskih klubova u športska dionička društva, jer je Povjerenstvo zaključilo da su ispunjeni uvjeti za obvezno preoblikovanje NK Osijek i HNK Cibalia.

Očekuje se da će na sjednici u Splitu i formalno dati prethodne suglasnosti za početak obvezatnog preoblikovanja slavonskih prvoligaša.

Kako ističu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, pored NK Osijek i HNK Cibalia i HNK Šibenik bi uskoro mogao započeti proces preoblikovanja što je i želja predstavnika HNK Šibenik.