Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lude kvalifikacije: Reggae Boyz šokirali Meksiko, Kubanci prebjegli prije utakmice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljivo je bilo i u kvalifikacijama Srednje i Sjeverne Amerike. Jamajka je šokirala Meksikance i Sven-Goran Erikssona suočila s gnjevom javnosti, dok su Amerikanci razbili Kubu čiji su igrači prebjegli prije utakmice.

Najveće iznenađenje CONCACAF kvalifikacija za SP 2010 priredili su Jamjčani koji su u Kingstonu svladali velike favorite Meksikance sa 1:0 pogotkom Ricarda Fullera iz 14. minute. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SP 2010: Finci se prepali Rusa Slika nije dostupna Japan kiksao, Australija uvjerljiva

>> VIDEO: Senegal ispao iz kvalifikacija, vojska smirivala navijače

>> Argentina bolja u ratu protiv Urugvaja

Meksiku je to prvi poraz u kvalifikacijama i njihov izbornik Sven-Goran Eriksson morao se suočiti sa bijesom navijača jer je Jamajka do te utakmice imala dva poraza i jedan remi. Meksiko se još nije plasirao u finalnu skupinu, za razliku od Amerikanaca koji su kod kuće porazili Kubu sa 6.1, te Kostarikanaca koji su u gostima slavili kod Surinama 4:1.

Kuba je osim rezultatske blamaže doživjela i političku jer su iz hotela u Washingtonu prije utakmice nestali Pedro Faife i Reynier Alcantara i vjerovatno prebjegli. Kubanska državna televizija je za njihov bijeg i poraz optužila 'imperijalnog neprijatelja SAD, koji je razbio jedinstvo kubanske momčadi nudeći im novac'.

Kubanska televizija je za bijeg i poraz optužila 'imperijalnog neprijatelja SAD' Plasmanu u finalnu fazu su vrlo blizu Honduras i Salvador, Meksiko će navjerovatnije također proći, dok će se za šestog sudionika finala boriti u 1. skupini Gvatemala i Trinidad i Tobago.

Ovo je treća faza zone CONCACAF iz koje po dvije prvoplasirane momčadi iz tri skupine odlaze u finalnu skupinu iz koje tri prve momčadi stječu pravo nastupa na SP-u, a četvrtoplasirana razigrava sa petoplasiranom reprezentacijom Južne Amerike.

Rezultati susreta kvalifikacija za SP 2010 zone Sjeverna i Srednja Amerika (CONCACAF):

SKUPINA 1

Washington: USA - Kuba 6:1 (DaMarcus Beasley 11, 31, Landon Donovan 48, Brian Ching 63, Jozy Altidore 87, Oguchi Onyewu 90//Jensy Munoz 32). CK: Yoel Colome (Kuba,42).

Guatemala City: Gvatemala -Trinidad & Tobago 0:0. CK: Cyd Gray (TT,39) 

SKUPINA 2

Kingston: Jamajka - Meksiko 1:0 (Ricardo Fuller 14)

San Pedro Sula: Honduras - Kanada 3:1 (Walter Martinez 9, Carlos Costly 65, Hendry Thomas 90//Andrew Hainault 54)

SKUPINA 3

Paramaribo: Surinam - Kostarika 1:4 (Clifton Sandvliet 48//Walter Centeno 10, Celso Borges 41, Armando Alonso 47, Alonso Solis 78)

Port-au-Prince: Haiti - El Salvador 0:0

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene