Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FIFA (opet) istražuje rasizam na našim tribinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponašanje hrvatskih navijača ponovno je u centru pažnje Svjetske nogometne federacije. FIFA će ovoga puta istražiti optužbe o rasističkom dobacivanju napadaču Engleske Emileu Heskeyu za vrijeme kvalifikacijske utakmice za SP 2010.

Napadač Wigana dobio je žuti karton zbog starta na kapetana Vatrenih Niku Kovača, nakon čega je uslijedilo skandiranje s tribina. 

Pročitajte i ovo Posljednje pripreme za doček - 2 doček vatrenih Prije četiri godine odbila je Luku Modrića, a sada poručuje: "Malo je veća nervoza i trema" Hrvatska je hit u svijetu: Ilustracija - 1 IZVRSNA PROMOCIJA Hrvatska je postala hit na internetu: Zbog uspjeha Vatrenih, svi se zanimaju za Lijepu Našu

Heskey je pak nakon utakmice izjavio kako se trudio ignorirati vrijeđanje, no Engleski nogometni savez (FA) ipak je podnio FIFA-i službenu prijavu. 

Hrvatski nogometni savez već je u lipnju kažnjen s 20.000 švicarskih franaka radi rasisitičkog ponašanja naših navijača prema turskim kolegama na Europskom prvenstvu. 

Glasnogovornik HNS-a Damir Gavran osudio je ispade navijača, no tvrdi kako su samo željeli pokazati svoje frustracije.

"To je više izgledalo kao izraz frustracije radi smjera u kojem je išla utakmica nego namjera da se nekoga uvrijedi. Ali svejedno osuđujemo takvo ponašanje", kazao je Gavran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene