Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Senzacija: Bjeloruski BATE Borisov izborio Ligu prvaka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjeloruski prvak BATE Borisov priredio je pravu senzaciju izborivši plasman u nogometnu Ligu prvaka. Klub čiji je godišnji proračun oko dva milijuna eura je preskočio tri runde kvalifikacija i probio se u elitno društvo.

U uzvratnom susretu trećeg pretkola BATE je pred svojim navijačima odigrao 1:1 protiv Levskog iz Sofije i tako sačuvao pogodak prednosti iz prve utakmice u kojoj je slavio 1:0.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UEFA: Porto ipak u Ligi prvaka Slika nije dostupna Liga prvaka: Zarada od finala 260 milijuna eura

BATE je poveo pogotkom Sosnovskog u 13. minuti, a izjednačio je Gadžev u 39. minuti. Kada je domaćin u 42. minuti ostao bez isključenog Bliznjuka činilo se kako će Levski ipak do pobjede. No u nastavku susreta bjeloruski igrači su uspjeli sačuvati mrežu i ukupnim rezultatom 2:1 izboriti Ligu prvaka.

BATE je postao prvi bjeloruski klub koji se ne samo plasirao u Ligu prvaka, već i prvi klub koji je uopće došao do trećeg pretkola. Na putu do elitnog društva Bjelorusi su u prvom pretkolu izbacili Valur Reykjavik, u drugom Anderlecht, a u trećem Levski.

BATE vodi 31-godišnji Viktar Gončarenko koji je postao najmlađi trener u povijesti koji je izborio Ligu prvaka.

Ciparski prvak Anorthosis Famagusta izbacio je grčkog prvaka Olympiacos. Ciprani su u prvom susretu slavili 3:0, a potom u uzvratu u Pireju izgubili sa podnošljivih 0:1. Pogodak je postigao Belluschi (53).

Danski Aalborg je u završnoj rundi bez većih problema preskočio Kaunas, koji je u drugom pretkolu načinio podvig i izbacio Rangers. U oba susreta Danci su slavili 2:0.

Atletico Madrid je deklasirao Schalke 4:0. U prvom susretu u Gelsenkirchenu Ivan Rakitić i društvo su slavili 1:0, no u uzvratu su dobili porciju. Pogotke za Atletico postigli Aguero (19), Forlan (51), Luis Garcia (82) i Maxi Rodriguez (87-11). Gosti su od 86. minute igrali bez isključenog Pandera. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je do 89. minute.

Još gore je prošao moskovski Spartak na čijim vratima brani naš Stipe Pletikosa. U dvije utakmice Spartak je primio osam pogodaka od kijevskog Dynama. U Moskvi je bilo 4:2 za sastav u čijim redovima igra Ognjen Vukojević, dok je u Kijevu bilio 4:1 za domaćina. Pogotke su postigli Alijev (4), Bangoura (24) i Milevski (49, 78), a za Spartak Dzjuba (47). Vukojević i Pletikosa su odigrali svih 90 minuta.

Liverpool se dugo mučio protiv Standarda i tek je u produžetku slomio belgijski sastav. U 210 minuta igre jedini pogodak je postigao Dirk Kuyt u 117. minuti.

Steaua je pogotkom Banela Nicolite u 58. minuti pobijedila Galatasaray 1:0 i ukupnim rezultatom 3:2 slavila protiv turskog sastava.

Basel se probio do Lige prvaka pobjedom protiv portugalske Vitorie Guimaraes. Nakon portugalskih 0:0 Basel je u Švicarskoj slavio 2:1.

Arsenal nije imao problema prtiv Vitessea. Nakon 2:0 u Nizozemskoj u uzvratu u Londonu "Topnici" su slavili 4:0. Pogotke su postigli Nasri (27), Gallas (52), Walcott (66) i Bendtner (89).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene