Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blamaža Dinama pred praznim tribinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u drugo pretkolo Lige prvaka iako su u uzvratnom dvoboju prvog pretkola protiv momčadi amatera Linfielda iz Sjeverne Irske odigrali tek 1-1. Na Maksimiru se okupilo jedva 2 tisuće gledatelja, a tome je vjerojatno uzrok i loše vrijeme u Zagrebu.

Prolaz je Dinamo osigurao pobjedom 2-0 iz prve utakmice u Belfastu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UEFA: Porto ipak u Ligi prvaka Slika nije dostupna Liga prvaka: Zarada od finala 260 milijuna eura

Strijelci: 1-0 Mandžukić (3), 1-1 Gault (54).

Pred 2.000 gledatelja sudio je Lopez Burull iz Španjolske.

U drugom pretkolu Dinamo će igrati protiv slovenskog prvaka Domžala. Prva utakmica igrat će se 29. ili 30. srpnja u Sloveniji, a uzvrat 5. ili 6. kolovoza u Zagrebu.

Iako su se plasirali u drugo pretkolo Lige prvaka nogometaši hrvatskog prvaka i u drugoj su utakmici protiv predstavnika Sjeverne Irske odigrali vrlo loše. Opravdanje za blijedo izdanje na premijeri nove sezone može biti loše vrijeme, utakmica je odigrana po kiši i vrlo hladnom vremenu za sredinu ljeta, te u činjenici da je već rezultat od 2-0 iz Belfasta garantirao prolazak u sljedeći krug natjecanja.

Dinamo je inače dobro krenuo u utakmicu, Chago je dobro gurnuo jedno okomito proigravanje u kazneni prostor gostiju, a Mandžukić je preciznim prizemnim udarcem doveo domaće u vodstvo. No, do kraja poluvremena Zagrepčani su još samo dva puta zaprijetili gostujućem golu, oba puta je u prilici bio Argentinac Suarez.

Početkom drugog poluvremena Linfield je izjednačio. Jedan centaršut zdesna na petercu je glavom dočekao Gault, te ga skrenuo u mrežu iza Butine.

Niti pogodak skromnog sastava iz Belfasta nije razbudio Dinamo koji je do kraja dvoboja mogao čak i izgubiti. U 77. minuti Maleš je bespotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali loš španjolski sudac Burull nije dosudio kazneni udarac za goste.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene