Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Često objašnjenje razlike između nogometa i ragbija kaže da na nogometnom terenu huligani gledaju gospodu, dok u ragbiju gospoda gleda huligane na terenu. To se ne može primjeniti za pripremnu utakmicu između domaće Papue Nove Gvineje i gostujuće Australije na kojoj je gledatelje morala je smirivati policija.


Dvoboj su dobili gosti iz Australije, a vatreni domaći navijači nakon utakmice su provalili u teren, ne dopuštajući mirnu dodjelu trofeja i odlazak Australaca. 

Vezani članci Slika nije dostupna NEREDI NA STADIONU Petorici osumnjičenika određen istražni zatvor Slika nije dostupna 'HRVATSKA JE UČINILA SVE DA SPRIJEČI NEREDE' Francuzima smo ponudili svoje policajce, oni odbili

Razuzdanu atmosferu su pendrecima i pucanjem u zrak morali smirivati policajci. 

Papuansko osiguranje bilo je spremno na sve, u pripravi su imali čak i strojnice. Takvi su izgredi na Papui Novoj Gvineji česti, a policija je poslije izvijestila da je situacija bila pod kontrolom više nego inače.

'Da, ovo su stvarno fanatični navijači. Sad samo pokušavamo otići odavde, a to ispada zaista težak zadatak', rekao je jedan australski ragbijaš.