Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novinarka Iva Babić istražila je odnos preminulog Jure Gotovca i njegovog sina Ante Gotovca.


Kao vrlo mlad postao je viceguverner Narodne banke Hrvatske.Ostvario je karijeru o kojoj su drugi samo sanjali, a uz to je bio nevjerojatno šarmantan i lijep muškarac. Jure Gotovac uvijek je pazio na odijevanje', napisao je pisac Ante Gotovac u svome romanu prvijencu, o svome ocu koji je tragično preminuo prošlog vikenda.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Pjevam o 'novčekima' i o svom Anti' Slika nije dostupna 'Želim da Ante promijeni frizuru'

Još prije dvije godine , kada se snimao serijal Gotovčevi te su Anti cvjetale ruže u braku sa Simonom usprkos činjenici da oca nije vidio gotovo dvadeset godina nije mogao reći išta izuzev da ga je volio. Djetinjstvo koje pamti uz neočekivano preminulog Juru Gotovca bilo je prekrasno, a sve se prekinulo Antinim odlaskom u vojsku kada je preko majke doznao kako mu se roditelji rastaju.

‘Odjedanput su prestali telefonski pozivi ,prestala su dolazit pisma, prestali su kontakti i onda mi se javila mama i rekla da je problem. Kad mi je rekla o čemu se radi bio sam u beskrajnom šoku. Prvo smo bili u panici od čega ćemo živjet, mama nije bila toliko jaka u to vrijeme, tad smo počeli grist’, izjavio je Ante Gotovac i nastavio: ‘Ja tati nikad nisam ništa ni zamjerio, a kamo li oprostio. Smatram da se nešto sasvim sigurno ružno dogodilo kad se on prestao javljam meni i bratu, ono što sigurno i pouzdano znam da je tata beskrajno volio i mene i brata, a što se desilo sam bog zna.’

>> Ante Gotovac na pogreb oca došao u pratnji tjelohranitelja, Simona nije došla

>> Otac Ante Gotovca presudio sebi zbog dugova?

Iako Ante godinama nije bio u kontaktu s ocem, smrt ga je jako potresla. Da može vratiti vrijeme poput Supermena, sigurno bi mnoge stvari napravio drukčije. U proteklom tjednu za Antu je jedino pozitivno bilo to što mu je podršku dala bivša supruga Ines. Majka nije na kraju bila na sprovodu ‘jer je to ipak malo previše bilo za nju’ po riječima ante Gotovca. Za nju su udarci dolazili jedan za drugim. Strahovito su je potresli problemi sa bratom, stresna je bila i rastava Ante i Simone, a smrt oca njezine djece je bila preteška.

Antu posebno boli što mu je otac, navodno po želji nove mu supruge , sahranjen u Varažninu. ‘Vjerujem da je želio imat sprovod u užem krugu obitelji no vjerujem da bi tata bio najsretniji da je sahranjen u obiteljskoj grobnici u Vinovu gdje su moji dida i baka i cijela loza gotovočevih’, izjavio je Ante Gotovac za Red Carpet.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju