Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Anglikanskoj crkvi napisali posebnu molitvu za svadbu Kate Middleton i princa Williama.


Britanski dvor je objavio kako će izgledati vjenčanje princa Williama i Kate Middleton, koje će se održati 29. travnja. Velika većina od 1900 gostiju morat će doći u Westminstersku opatiju, gdje će se održati obred vjenčanja već u pola devet sati ujutro.

Vezani članci Slika nije dostupna Vojvotkinja Kate odlučila: Sljedeće dvije godine želi biti kućanica! Slika nije dostupna Ništa od Raba: Otkrivena lokacija kraljevskog medenog mjeseca!

Mlada će doći u opatiju u 11 sati, a dovest će se rolls-roycem u pratnji oca Michaela.

Visoki strani gosti će morati zauzeti svoja sjedala u deset sati po lokalnom vremenu, a s njima će doći i britanska kraljevska obitelj. Obred vjenčanja će započeti u 11 sati, a trajat će do 12,15, poslije čega će se novopečeni mladenci kočijom odvesti u palaču Buckingham, gdje će s balkona mahati okupljenoj gomili.

Britanski dvor nije otkrio hoće li se mladenci na balkonu poljubiti, kao što su to učinili Williamovi roditelji princ Charles i princeza Diana 1981. godine.

Kate i William će zatim prisustvovati prijemu s 600 uzvanika, koji će prirediti kraljica Elizabeta II. Nakon kratkog popodnevnog odmora, prisustvovat će večeri i zabavi u užem krugu obitelji i prijatelja, na koju je pozvano 300 gostiju.

U ceremoniju vjenčanja uključila se i Anglikanska crkva, koja je u četvrtak objavila molitvu koja bi trebala pomoći mladencima da održe vjenčani zavjet. Predstavnici Crkve smatraju da je tekst primjeren za zasebnu molitvu kao i za skupne obrede. Njome se moli da Bog pomogne paru u vjernosti, dugom zajedničkom životu te očuvanju uzajamne ljubavi.

>> Nepodnošljivi stres: Kate Middleton propušila i smršavila

>> Kate Middleton i princ William na medeni mjesec dolaze na Rab?