Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najvećih svjetskih diskografskih i filmskih labela spreman je zaposliti studenta koji bi pratio aktivnosti pirata i piratskih grupa.


Britanski odjel kompanije Warner Bros Entertainment nudi godišnju plaću od 17.500 funti, odnosno 137.060 kuna osobi koja će obavljati tu dužnost.
Opis posla i svi pripadajući detalji objavljeni su na stranici mančesterskog sveučilišta (Manchester’s Careers website).

Vezani članci Otmica broda (Screenshot: YouTube) Pirati ne biraju, napadaju sve vrste brodova kako bi se spasili bijede: "Dobijemo i do dva milijuna eura" Teretni brod Glarus (Foto: Massoel Shipping) Pirati oteli 12 pomoraca, među njima i Hrvata! ''Kompanije to rješavaju bez puno buke i na brzinu''

Prije jednog stoljeća zanimanje osobe koja prati aktivnosti pirata i piratskih grupa bilo je traženo u mornarici, danas se radi o špijunu koji će pratiti blogove, komentare i BitTorrent servise. Od ‘studenta’ će se očekivati da postavlja zamke za rasparčivače ilegalnih materijala i ‘obilježava’ kršitelje autorskih i izdavačkih prava, pa čak i razvije softverski alat za skeniranje fileova onih koji budu obilježeni kao pirati. S početkom srpnja ove godine ‘sretni’ student odrađivat će ‘prljavi posao’ za ugledni label.

Svi oni koji u vlastiti CV mogu upisati solidno posjedovanje znanja iz računalne tehnologije, surferskog iskustva i poznavanje mehanizama funkcioniranja peer protokola, internetskih foruma i news grupa mogu aplicirati za posao. Po onome što se traži, čini se da je za taj posao sposoban svaki osamnaestogodišnji štreber.

Naravno svaki osamnaestogodišnji štreber je negdje i nekada mogao ilegalno downloadati poneku pjesmu Lady GaGe, ali obzirom da Warner nigdje ne uvjetuje ‘čistu prošlost’ budućeg zaposlenika, čini se da će svi grijesi iz prošlosti biti abolirani.

Budite brzi, aplikacije se primaju do 31. ožujka, a vrijeme će pokazati može li jedan student stati na kraj piratima cijelog svijeta.