Doktor koji je optužen za ubojstvo Michaela Jacksona pušten je iz zatvora u ponedjeljak nakon što je uplatio 75.000 dolara jamčevine.


Sudac Keith L. Schwartz odredio je visinu jamčevine za pedeset šetogodišnjeg kardiologa na 75.000 dolara, što je tri puta veći iznos od onoga koji moraju uplatiti osobe koje su optužene za ubojstvo. Tužitelj je tražio da iznos jamčevine bude 300.000 dolara.

Po riječima glasnogovornika šerifovog ureda doktor Conrad Murray pušten je iz pritvora u ponedjeljak u podne po lokalnom vremenu. Rano ujutro Murray se pojavio na sudu, dok su s Jacksonove strane bili prisutni otac Joe, majka Katherine, te sestre i braća LaToya, Jermaine, Tito, Jackie i Randy.

Ni Murray ni Jacksonovi nisu pokazivali nikakve emocije jedni prema drugima u sudnici. To se dogodilo kasnije. Joe Jackson bio je ogorčen na vođenje cijelog postupka. ‘To nije pravda… jer je moj sin ubijen’, izjavio je novinarima. Sudac Keith L. Schwartz odredio je visinu jamčevine za pedeset šetogodišnjeg kardiologa na 75.000 dolara, što je tri puta veći iznos od onoga koji moraju uplatiti osobe koje su optužene za ubojstvo. Tužitelj je tražio da iznos jamčevine bude 300.000 dolara.

Vezani članci Slika nije dostupna Conrad Murray se ne osjeća krivim Slika nije dostupna Novi dokazi u slučaju smrti Jacksona oslobodit će Murraya?

Plaćanjem jamčevine Murrayu je omogućeno slobodno kretanje po SAD-u, ali je morao predate putovnice čime mu je onemogućeno napuštanje zemlje dok traje proces. Sud i vlasti posegnuli su za posebnim mjerama predostrožnosti kako se cijeli process ne bi pretvorio u medijski cirkus. Ispred sudnice su formirani i ograđeni prilazi i prolazi, a obitelj Jackson je uz pratnju dovedena na svoja mjesta prije nego je itko još ušao u sudnicu.

Podsjećamo kako je pedesetogodišnji pokojni kralj popa unajmio Murraya kao svog osobnog liječnika koji se trebao brinuti za njegovo zdravlje tijekom priprema i odrađivanja pedeset povratničkih koncerata u londonskoj O2 areni.

>> 'U ponedjeljak optužujemo Murraya za Jacksonovo ubojstvo!'

Službeni uzrok smrti Michaela Jacksona bila prekomjerna doza je snažnog anestetika propofola u kombinaciji s još dva sedatva koje je Murray propisao pjevaču koji je patio od kronične nesanice. Poznat kao ‘mlijeko anestezije’, propofolom smije rukovati isključivo profesionalni anestetičar u operacionim uvjetima jer znatno snižava krvni tlak, usporava disanje i rad srca. Murray je pak izjavio kako nije učinio ništa što bi moglo biti uzrok Jacksonove smrti.

Ed Chernoff, liječnikov odvjetnik izjavio je kako će se tijekom sudskog procesa Murray vratiti svojoj uobičajenoj doktorskoj praksi u Houstonu i Las Vegasu. Optužba pak najavljuje kako će tražiti suspenziju njegove liječničke licence dok traje suđenje.