Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tko god ustvrdi da pjevač iz Vancouvera nema veze s genijalnošću, sasvim sigurno nije bio na sinoćnjem koncertu u zagrebačkom Pauku.


Koliko treba tehnike, novca i talenta da bi se napravila užarena atmosfera u jednom prosječnom hrvatskom klubu. Sinoć je dvjestotinjak posjetitelja kluba Pauk naučilo da je potrebno samo uložiti u jedan iPod, smisliti desetak tekstova u kojima se veliča rakija, party i dobro raspoloženje, i rezultat je veličanstven. Doduše, trebate se zvati Ivan Hrvatska, jer koliko god mu osporavali talent, sin hrvatskih iseljenika iz Kanade ima nevjerojatan dar da zabavi i nasmije publiku.

Vezani članci Vrata Ministarstva zdravstva (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Privedeni predsjednici stranke Slobodna Hrvatska koji su jajima gađali vrata Ministarstva zdravstva Slika nije dostupna Na Kupresu oboren Guinnessov rekord: Okupilo se najviše osoba istoga imena

Ivan Hrvatska došao je na još jedan 'turnir' po Hrvatskoj, drugi ove godine, no ovoga puta ima i opipljivi razlog - promociju svog prvog CD-a 'Muzika za party'. No, ono što se nalazi na albumu kojeg je nedavno objavio Menart teško da se može 'progutati' u komadu. Suprotno tome, live performans živopisnog kanadskog umjetnika nešto je što se pamti. Bili vi ljubitelj trash estetike ili samo slučajni prolaznik na Ivanovom koncertu, nema šanse da ostanete ravnodušni, a o dosađivanju da i ne govorimo.

Party je jedina stvar za kojom Ivan traga, a upravo je party, i to urnebesni, ono što od Ivana dobijete u samo sat vremena koncertnog ludila. 'Party In Croatia', 'Party All night', 'Crazy Party', 'World Party' i 'Ja Volin Party Here' pjesme su koje su naizust sinoć otpjevali ushićeni obožavatelji Ivana Hrvatske, a pri izvođenju različitih verzija apsolutnog hita 'Hrvatska rakija' atmosfera je dosezala točku usijanja.

Ivan je preznojenu publiku podijelio na sektor 'rakija' i sektor 'vino', a na pozornici je imao i pomoć Branka, plastičnog snjegovića čija supruga Brankica nije smjela znati da je s Ivanom u Zagrebu. Kako ne bi ispalo da pjeva samo uz plesne matrice, Ivan je oko vrata nabacio bas gitaru, uzeo slučajnog gitaristu iz prvih redova i otprašio rock stvar koja je nastala iz njegove ljubavi prema Hrvatskoj, skijanju i rocku 'HrvatSKI rocker', a nadolazeći Božić obilježio je hitom 'First I Make Love to You, Then I Make Love to Christmas'.

Okupljena publika u Pauku pola je koncerta provela sa zvijezdom na stageu, ali je rasplesani Ivan (pod plesom mislim na njegovo neumorno vrćenje u krug i nekontrolirano trzanje potkoljenicom) autoritativno vladao naizgled kaotičnom situacijom, nagnavši nas da se 'palimo' samo kad čujemo 'party signal' s njegova iPoda. Koncert, tijekom kojega je zrakom letio i jedan gumenjak, završio je izvedbom 'I Wanna Be Sedated' Ramonesa i 'Highway To Hell' AC/DC-ja, adrenalinskim hitovima koje je Ivan Hrvatska izveo sa svojom predgrupom Erotic Biljan & His Heretics.

>> VIDEO: Ivan Hrvatska - Stavit ću party unutra CD

Hrvatska je dobila neokrunjenog kralja trash scene. Genijalnog ili bedastog - uvjerite se sami. Za autora ovog teksta dvojbe nema...