Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marko Perković Thompson, kojem je jučer zabranjen ulazak u Švicarsku na tri godine, kako se ta zemlja nalazi u Schengenskom graničnom sustavu, u istom razdoblju neće moći putovati ni u Europsku Uniju.


Podsjećamo, Thompson je trebao je 3. listopada nastupiti u klubu 'Froschkönig' u okrugu Kriens, no kako je vlasnik kluba Afrim Baftiroski izjavio samo par dana prije koncerta, lokalna policija ga je izvijestila kako je državni Ured za migraciju (BfM) zabranio ulazak u Švicarsku hrvatskom pjevaču ocijenivši da on svojom glazbom promiče fašizam, mržnju i rasnu netrpeljivost.

Vezani članci Slika nije dostupna Švicarci zabranili Thompsonu ulazak u zemlju! Slika nije dostupna Zabranjen još jedan koncert Marka Perkovića Thompsona

>> Švicarci zabranili Thompsonu ulazak u zemlju!

Dan nakon toga stigla je vijest da Thompson ne samo da neće održati najavljeni koncert u Švicarskoj, već kako stvari stoje, da u tu zemlju neće smjeti ući iduće tri godine. Doznaje se da Marko Perković Thompson može žaliti na odluku Švicaraca, no žalba zabranu neće staviti izvan snage.

A tako zvana kvaka 22 čitave situacije je da pošto se Švicarska nalazi u Schengenskom graničnom sustavu, Thompson u istom razdoblju neće moći putovati ni u Europsku Uniju, osim u njezine članice koji nisu obuhvaćene Schengenom: Bugarsku, Rumunjsku, Irsku i Veliku Britaniju, te Island, Norvešku i Lihtenštajn.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova isto je neslužbeno potvrdilo ovakvo tumačenje zabrane, no istovremeno je objavilo kako će od švicarskih vlasti tražiti njezino pojašnjenje i eventualno ukidanje, a za to ima na raspolaganju rok od mjesec dana.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju