Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nemire na ulici izazvala je presuda suda u Johannesburgu da se na slobodu pusti ubojica djece.


Južnoafrička policija se u petak gumenim mecima i vodenim topovima sukobila s gnjevnom omladinom koja je prosvjedovala protiv sudske odluke o mogućnosti izlaska na slobodu uz jamčevinu hip hop glazbenika optuženog za ubojstvo četvero djece tijekom automobilske utrke dragsterima.

Vezani članci Slika nije dostupna Na put od J. Afrike do Britanije krenuo u autu iz 1949. godine Slika nije dostupna Južnoafrička Republika: Poplave odnijele 70 života

Nakon trodnevnog saslušanja u Johannesburgu sudac je oslobodio Molemoa Maarohanyea poznatijeg pod umjetničkim nazivom Jub Jub (vrsta slatkiša od sljeza, popularno zvani Marshmallow, op. p.) uz jamčevinu od 10.000 randa (oko 7.000 kuna).

Djeca i omladina, neki od njih odjeveni u školske uniforme u znak protesta su počeli bacati kamenje i cigle na policiju tražeći Marohanyeovu egzekuciju, kao i za sukrivca nesreće Themba Tsabalala, a neki su se zaklinjali da će ih osobno ubiti.

Nakon nesreće na trci dragstera održanoj 8. ožujka, Marohanye i Tsabalala koji su izazvali nesreću su nakon testiranja bili pozitivni na kokain i morfij.