Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sukob između hrvatskog rokera i gradonačelnika srpskog gradića dobio je novo poglavlje, prepucavanje je eskaliralo.


Naše interpretacije događaja toliko se razlikuju da morate razmotriti mogućnost da ste koncert dogovorili s mojim dvojnikom koji se lažno predstavljao, javite mi da li se odazivao na ime Bruno. Jurin slučaj za Moldera i Scully

'Cijenjeni gospodine gradonačelniče zbog vaših zasluga na glazbenom opismenjavanju Južnih Slavena odlučio sam vam pokloniti Zagrebačku katedralu. Molim vas da primite ovaj skroman poklon koji vam neopozivo darujem zato jer najavljujete moj koncert, a nemate sa mnom potpisan ugovor, ako ga imate objavite ga na internetu. Zatim nemate materijalne dokaze da ste mi isplatili honorar, a klevećete me da sam pobjegao s vašim novcem i nemate punomoć da me može zastupati treća osoba!' riječi su kojima se hrvatski glazbenik Jura Stublić započinje svoju 'darovnicu' Milivoju Miši Vrebalovu gradonačelniku Novog Bečeja u Srbiji.

Vezani članci Slika nije dostupna Podjelili smo ulaznice za koncert Jure Stublića! Slika nije dostupna 'Diskografi se boje da bi moji albumi mogli biti hitovi'

Do sukoba je došlo jer je 29. kolovoza u tom gradiću u Vojvodini u susjednoj Srbiji bio najavljen koncert Jure Stublića, ali mu je to po njegovim tvrdnjama onemogućeno iako su neki drugi izvođači tog dana svirali devet sati. Naime te večeri je padala kiša i početak Jurinog koncert bio je premješten na deset minuta iza ponoći.

Jurin gnjev najlakše je iščitati iz riječi: 'Kiša nije isprika jer je suvremena meteorologija može predvidjeti tjedan dana unaprijed, uostalom ja sam točno na minutu predvidio kišu iako nisam iz vaše metropole i o tome izvijestio organizatore dan prije polaska na put. Mogućnost da Lalu iz Banata iznenadi kiša jednaka je mogućnosti da se Dalmatinac iznenadi što je more slano. Mi se ljetne kiše ne bojimo jer smo napravljeni od nehrđajućeg i nekvarljivog materijala. U svim poljoprivrednim krajevima ljudi se za sušnog ljeta vesele kiši, niste valjda od šećera, bina je bila natkrivena, zašto ste prekinuli koncert?'

No stvari ne staju samo tu, već idu dalje u sfere u koji bi mogli biti uključeni agenti Molder i Scully iz glasovite znanstveno-fantastične serije 'Dosjei X', jer se u cijelu priču umiješao i Jurin dvojnik (da, dobro ste pročitali).

'Naše interpretacije događaja toliko se razlikuju da morate razmotriti mogućnost da ste koncert dogovorili s mojim dvojnikom koji se lažno predstavljao, javite mi da li se odazivao na ime Bruno. Taj dvojnik je s vama dogovorio koncert 30. kolovoza upao u hotel dva dana prije koncerta, nekoliko se dana provodio na vaš račun, popio hotelsku zalihu rakije od dunja, održao tonsku probu, uzeo vaše pare, sjeo u crni džip s prijateljem i pobjegao.' riječi su Jure Stublića koji eto tvrdi da se koncert može dogovoriti i dan kasnije.

Hrvatski roker prijeti kako će tražiti 100.000 eura za klevetu, ako mu se Vrebalov javno ne ispriča, a sve to zbog toga što je mu nije bio omogućen nastup između 21 i 23 sata i što je nakon ponoći otišao, za što ga je Vrebalov optužio za bijeg s honorarom, a da nije odsvirao koncert.

Za ponuđeni termin iza ponoći Stublić je izjavio kako je puno primjereniji nekom demo bendu, a za novac koji je uzeo je rekao da je nepovratno nestao u dobrotvornoj akciji 'Žedno dijete'.

Stari rocker svoje otvoreno pismo završio je riječima: 'Svi koji pokušaju zajebati starog Ayatollaha Rockenrollaha jednom shvate da se to ne isplati.'