Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon vijesti da Štulić objavljuje 14 knjiga, oglasio se i 'guru' osobno. Ukratko - obožavatelji će dobiti šest tisuća stranica.


Johnny Štulić progovorio je za bosanski Dnevni Avaz povodom najave da mu za srpskog nakladnika izlazi 14 novih knjiga. 'Na tome radim 20 godina i pirje sam izdavao neke knjižice, pa to nije ništa čudno', tvrdi kultna figura zagrebačke rock scene te u tipičnom, nezainteresiranom tonu nastavlja: 'Što ja znam što će biti od svega toga. Ako to čitateljima slučajno dođe pod ruke, i ako im se dopane, tim slađe. Znam iz iskustva, napraviš knjigu, oni to stave na papir i sva kvake postanu prljave'.

Vezani članci Slika nije dostupna Štulićeve knjige stigle u Hrvatsku! Slika nije dostupna Štulićeve knjige: Promocija u live TV-prijenosu

'Trebalo bi biti 14 knjiga, sedam većih i sedam manjih. Velike knjige bi trebale označiti kičmu povijesti, a ove manje su kao dopuna. Tu su prijevodi 'Ilijade', 'Odiseje', Herodotovih istraživanja, potom Tukididov 'Peloponeski rat', 'Božja pjesma' iz 'Mahabharate, proširena verzija 'Smijurije u mjerama' te novinski članci i pjesmuljuci koje sam pjevao s Azrom', otkriva Johhny, ističući da se radi o gotovo šest tisuća stranica.

Megalomanski pohvat nije ništa novo što se osnivača Azre tiče. Njegova diskografska povijest obiluje dvostrukim, trostrukim, pa i četverostrukim izdanjima, a svoju je karijeru želio zaključiti s 'Analima', svojom najobimnijom pločom. No, rat mu je pokvario planove i Johnny se povukao u dobrovoljni egzil u Nizozemskoj.

>> Johnny Štulić se vraća... sa 14 novih knjiga!

'Posao je posao, a ja uopće nisam u mogućnosti da radim posao. Da mi sada daju milijarde, ne mogu ih niti primiti. Što će mi uopće milijarde? Meni treba krma, ne treba mi zlato. Drugim riječima, ništa ne diraj, samo majmuna nahrani. Čudo Božje da je i do ovoga došlo. To je mala kulturna akcija, ne mislim se dalje tim baviti, niti prodavati knjige', tako je ovih dana govorio Johnny, koji negira svaku vezu između svog književnog pothvata i eventualnog reanimiranja Azre.