Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Treća sreća na Dori grupi Feminnem donijela je pobjedu i karte za Norvešku gdje će se u svibnju boriti za titulu pobjednika Eurovizije. No, nije sve baš tako jednostavno...


Neda, Nika i Pamela slavile su na privatnoj zabavi iza zatvorenih vrata, ali puno zabavnije bilo je na domjenku poslije proglašenja. Naravno, i nakon ovogodišnjeg natjecanja nekoliko kuloarskih priča zaukupilo je pažnju medija. Je li zaista pobjednička pjesma plagijat i kome se nije sviđao nastup Franke Batelić, pokušali su doznati novinari IN magazina.

Vezani članci Filip Rudan Filip Rudan predstavlja spot za prvi singl „Blind”, video je snimao na bajkovitim hrvatskim lokacijama ERIC Mladi kantautor i producent objavio singl "Tell me" s kojim se publici predstavio na ovogodišnjoj Dori

Zakulisni zaplet radnje gotovo je uvijek mnogo atraktivniji od TV gledateljima servirane idile glazbenog spektakla. Ovoga puta sjaj kristalnih lustera morao je blještati puno intenzivnije kako bi odvratio pozornost od lopovluka. Naime, čini se kako je netko samo desetak minuta prije početka izbora na Frankinom kolutu iz scenskog nastupa prerezao žice za pirotehničke efekte. Napomenimo kako postoji i izvjesna mogucnost da su se žice prerezale same od sebe. Na vrhuncu pjesme trebao se dogoditi spektakularan vatromet na pozornici, a mladoj Istranki, umjesto zlatne sredine donijeti visoki plasman.

'Ne bi dizao preveliku frku oko toga. Bilo, pa prošlo.Jedino bitno u ovoj priči je pjesma. Pogotovo ne bi koristio termine poput sabotaža, jer se to zaista moglo dogoditi i slučajno', rekao je Siniša Bevanda, Frankin menadžer.

No to nije sve. Internetskim portalima, odmah nakon proglašenja pobjedničke pjesme, krenule su priče kako se radi o plagijatu. Mi smo cijelu stvar provjerili kod stručnjaka. 'To mi sve skupa liči na onu poslovicu da besposlen pop i jariće krsti. Očito fali škandala oko nekog događaja kao što je Dora. Ja sam si dao truda , pa sam to poslušao.To nema blage veze. Niti u jednom taktu nema sličnosti jedno sa drugim', rekao je skladatelj Hrvoje Hegedušić.

No, bilo kako bilo. U Oslo ide veseli trio Feminnem i ne sumnajmo da će dati sve od sebe, baš kao što su to učinile i na opatijskoj pozornici.