Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska glazba postaje popularna u dalekom Japanu. Pjevačica Izumi Jamaguchi zaljubila se u pjesmu 'Četiri stađuna' pa ju je na svom koncertu izvela na hrvatskom jeziku. Pjesmu inače pjeva Meri Cetinić koju je vijest o popularnosti pjesme oduševila.


Iako ne razumije riječi pjesme koju pjeva, Japanka Izumi Jamaguchi zaljubila se u 'Četiri stađuna'. Pjesma je to koju je prvi put otpjevala Meri Cetinić na splitskom festivalu 1979. godine. Izumi je preko svog agenta naručila album od Meri te 'Stađune' uvrstila u svoj repertoar.

'Nevjerojatno je da je uložila toliki napor da je otpjeva na hrvatskom jeziku, normalno sa svim tim pustim pogreškicama, ali to je najmanje što se može uzesti za zlo, jer je stvarno to trud veliki. To je isto ko da ja stađune otpjevam na japanski', rekla je Meri Cetinić za Novu TV.

>> VIDEO: Japanska pjevačica otpjevala ‘Čet’ri stađuna’ Meri Cetinić!

Meri je ponosna što je upravo njezina pjesma osvojila Japance, potvrda je to kaže, da za glazbu ne postoje ni granice ni rok trajanja.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju