Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Halid Bešlić otputovao je danas u belgijski Antwerpen po drugo mišljenje, a njegovo desno oko pregledati će jedan od najboljih svjetskih oftalmologa Carl Claes.


Podsjećamo, Halid Bešlić je nakon teške automobilske nesreće prije dva tjedna otputova u Istambul, gdje mu je na 'Retina Instututeu' desno oko pregledao jedan od najuglednijih svjetskih oftamologa Murat Karadzolu, koji je zaključio da je prerano za operaciju, pa se Halid tada u pratnji sina Dina neobavljenog posla vratio u Bosnu.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Prvi veliki intervju Halida Bešlića nakon nesreće Slika nije dostupna Halid Bešlić operiran u Belgiji

 >> Halid prvi put u javnosti nakon teške nesreće

>> Halid Bešlić nakon nesreće: ‘Krv, buraz, krv’

Sada je otputovao u belgijski Antwerpen po drugo mišljenje jednog od najboljih svjetskih oftalmologa Carla Claesa. To je napravio u dogovoru s liječnicima sarajevskog Kliničkog centra Univerziteta, kamo je posljednjih dana iz Fojnice, gdje se nalazi na rehabilitaciji, dolazio na kontrole oka.

'U ovakvim slučajevima uvijek se traži mišljenje nekoliko stručnjaka. Zbog toga Halid putuje i u Belgiju. U Istanbulu su doktori smatrali da je još rano za operaciju desnog oka, a uskoro ćemo znati mišljenje još jednog stručnjaka. Halid na desno oko vidi svjetlost i nadamo se da će se u budućnosti popraviti i vid.', izjavio je za Dnevni Avaz dr. Suvad Karčić, oftalmolog sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koji je u petak ponovo pregledao Bešlića.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju