Surf rockeri Bambi Molesters 15. rođendan proslavili su svirkom u sisačkom SKWHAT-u.


Hrvoje Zaborac, Dalibor Pavičić, Lada Furlan Zaborac i Dinko Tomljanović kvartet je koji dakle uspješno djeluje od kraja 1995. godine. Oživljavanjem surf rocka kakav se počeo njegovati 60-ih, danas su 'stari zvuk' doveli na viši nivo i ostvarili stil prepoznat diljem svijeta. Dosad su objavili sedam albuma, a najnoviji pod nazivom 'TBA' trebao bi izaći sljedeće godine u siječnju. Najnoviji spot koji su napravili je za pjesmu 'As the Dark Wave Swell' s nadolazećeg albuma.

Bambi zvuk prepoznat diljem svijeta

Vezani članci Josip Mrgan, ravnatelj ŠRC Sisak Sisački HDZ zbog korone zatražio ostavku ravnatelja sportskog centra: "Tko će preuzeti odgovornost za ugrožavanje zdravlja zaposlenika?" Sisak - 2 Kako živi grad uništen potresom? "Obećavaju da će vratiti mlade, ali nitko od mojih prijatelja to ne planira"

Bambi Molestersi prvi album 'Dumb Loud Hollow Twang' snimili su u samo tri sata. Obavili su ga 1997. godine pod etiketom malog nezavisnog Dirty Old Towna. Album sadržava 15 pjesama, a album je producirao legendarni kalifornijski surf DJ Phil Dirt. Uskoro njihov zvuk prepoznaju i u Dancing Bearu s kojima potpisuju ugovor dvije godine nakon izlaska prvog albuma. Objavljuju album 'Intensity!' i bivaju nagrađivani brojnim odličnim kritikama struke i publike. Pjesme s oba albuma redovito su bile uvrštene u play liste britanskih i američkih radijskih glazbenih urednika.

U prosincu 2001. godine izdaju svoj treći album 'Sonic Bullets: 13 From the Hip' snimljen u slovenskom studiju RSL Production, produciran od nagrađivanog Edija Cukerića, masteriran od Eda Brooksa i objavljen pod Dancing Bearom, a plasiran na europsko tržište pod okriljem Big Beata. Na albumu su sudjelovali i Peter Buck (R.E.M.), Scott Mc Caughey (YOUNG FRESH FELLOWS, R.E.M.'s touring band), Walkaboutsov frontman Chris Eckman, američki pjevač/tekstopisac Terry Lee Hale, i pjevač skupine The Flaming Sideburns, Speedo Martinez.

Napokon novi album, siječanj 2010.!

Krenuli su koncerti i turneje, pa su u glazbi ovog benda uživali na Novom Zelandu, Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Španjolskoj, Sloveniji i Hrvatskoj. U međuvremenu su tri puta nastupili kao predgrupa R.E.M.-ovcima na njihovoj europskoj turneji. Po povratku vratili su se u studio popraviti prvi album i pod nazivom 'Dumb Loud Hollow Twang Deluxe' obaviti ga u prosincu 2003. godine. Od tada njihovi obožavatelji čekaju novi materijal, donosno novi album na kojem rade od 2004. godine a koji će biti ostvaren u suradnji s Chrisom Eckmanom i Philom Brownom.