Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su Angelina Jolie i Johnny Depp nominirani za Zlatni globus, neka velika glumačka imena su izostavljena, po mišljenju mnogih – nepravedno.


Ovogodišnje nominacije Zlatni globus Hollywood Foreign Press Associationa (HFPA) dinijele su iznenađenja, ali i pitanja. 'The Tourist' je komedija? 'Burlesque' je vrijedan nagrade? No, na stranu s iznenađenjem tko je nominiran, ono što još više iznenađuje jest tko nije nominiran.

Vezani članci Slika nije dostupna Gervaisu 'komični' monolog na Zlatnom globusu nije sporan Slika nije dostupna Russell Brand na Zlatnom globusu izvrijeđao Bieberovu 'muškost'

Ako iz HFPA vole glumce s A liste, tada ne čudi što su na crvenom tepihu željeli vidjeti Angelinu Jolie i Johnnyja Deppa, čak i ako njihov film 'The Tourist' nije donio veliku zaradu, a nije ni komedija, ni mjuzikl, unatoč činjenici da je nominiran za najbolji film u toj kategoriji. 'Burlesque' dovodi Cher i Christinu Aguileru na dodjelu, stoga i nominacija za taj film ima smisla. Ali, ako se već ide u lov na velika imena, gdje je Julia Roberts za 'Eat Pray Love'? Taj je film rasplakao žene u kojem god kinu da se prikazivao. Plus, donio je 7 milijuna veću zaradu od 'The Tourista' u prvom tjednu prikazivanja, a Julia Roberts je od kritike dobila lovorike za ulogu Elizabeth Gilbert, žene koja otkriva duhovnost. No, nije samo Julia Roberts izostavljena s liste nominacija, već i Justin Timberlake. U trenutku kad je 'The Social Network' prikazan, mnogi su zvijezdi predvidjeli Oscara. Njegovi kolege Jesse Eisenberg i Andrew Garfield se natječu za Zlatni globus (najbolji glumac i najbolji sporedni glumac), a film je nominiran u kategoriji za najbolju dramu. Postavlja se pitanje zašto je onda gluma Justina Timberlakea, koju kritika hvali, ignorirana što se tiče Zlatnog globusa?
Zatim, tu je i Leonardo DiCaprio i film 'Inception'. Unatoč činjenici što se film natječe za Zlatni globus, zvijezda koja ga 'nosi' je zaboravljena. Možda radi toga što je nagrađivan sedam puta ranije, te su iz Hollywood Foreign Pressa odlučili su da je sada s time gotovo? A mi ćemo samo morati ignorirati činjenicu da je mogao nominiran za oba filma 'Inception' i 'Shutter Island'.

A to su, spomenimo još i Jeff Bridgesa i Joela i Ethana Coena za film 'True Grit', samo neka imena koja su ove godine nepravedno zaobiđena, smatra Jacki Garfinkel, prenosi iVillage entertainmant. Na kraju krajeva, nagrada koja se smatra dobrim predskazanjem onog što će se dogoditi na dodjeli Oscara možda više nije toliko bistra kristalna kugla.

>> 'Kraljev govor' dobio najviše nominacija za Zlatni globus

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju