Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovog ponedjeljka u 21:45 sati započinje utrka za prvim hrvatskim Masterchefom. Upoznat ćemo se s putom koji natjecatelji moraju proći do završnice, vidjeti kako je stotinu njih dobilo priliku pokazati svoj talent na audicijama. Kako su izgledali njihovi prvi kulinarski pokušaji, kome će stručni žiri uručiti pregaču vidjet ćemo već u prvom tjednu showa koji će trajati ukupno 13 tjedana.


U pet dana produkcijski tim sastavljen od vrhunskih stručnjaka ocjenjivao je kulinarske sposobnosti natjecatelja. Samo najbolji su prošli dalje, odjenuli svoju Masterchef pregaču i dobili priliku ostvariti svoje gastro snove. Utrka s vremenom, maštovitost i kreativnost sastavni su dio audicija koje će dati samo 50 najstrastvenijih gastronoma koji prolaze u daljnji krug showa Masterchef Hrvatska.

Vezani članci Slika nije dostupna Top 50 kandidata pred prvim Masterchef izazovima! Slika nije dostupna Sladokusci prijavite se, jer Masterchef samo što nije počeo!

Mladi, stari, kućanice, ribari, inženjeri, pravnici, umjetnici, trgovci, arhitekti, dizajneri, studenti, informatičari, medicinske sestre, direktori samo su neka od zanimanja natjecatelja.

Pred žirijem Tomislavom Gretićem, Radovanom Marčićem i Matom Jankovićem natjecatelji moraju pokazati koliki talent posjeduju, te koliko je zaista velika njihova ljubav prema hrani i pripremanju različitih jela. Upoznat ćemo u prvom tjednu kandidate koji su na audicijama odmah dobili pregaču za prolazak, one koji su svoju kuharsku avanturu morali odmah zaboraviti, ali i one koji su dobili drugu šansu i kratkom vremenu morali otrčati po namirnice, pripremiti i servirati jelo još jednom. 

>> Jasna Nanut otkiva kakve odlike mora imati Masterchef

TOP 50 natjecatelja Masterchefa suočit će se zatim i sa svojim prvim izazovom te pokušati osvojiti svoju priliku za ulazak u idući krug, u društvo privilegiranih TOP 20. Kandidati moraju uvjeriti tročlani žiri da su upravo oni najbolji u vještini rezanja luka.

U ovom izazovu provjerit će se vještina baratanja nožem u kojoj je presudno pravilno isjeckati luk ne misleći pritom na brzinu koja u ovom slučaju nije ključna. Najboljih 38 natjecatelja proći će izazov i zaštiti se od eliminacije dok preostalih 12 ide u sljedeći, eliminacijski izazov u kojem ih očekuje test kreativnosti.

Njihov zadatak bit će pripremiti jela od namirnica koje sami biraju te poslužiti ga na tanjur i ukrasiti prije isteka vremena. Žiri će ocjenjivati sve od odabira namirnica, načina pripreme jela, brzine, konačne prezentacije na tanjuru i naposljetku okusa.

Kako se prvi tjedan bliži kraju tako i utrka za Masterchefa postaje sve uzbudljivija. Samo 44 natjecatelja nastavlja dalje te sudjeluje u svom trećem izazovu, testu osjetila. Od natjecatelja se očekuje da prepoznaju sastojke jela osjetilom okusa i mirisa.

Pred natjecatelje će biti postavljeni lonci u kojima se nalazi pripremljeno jelo, a na njima je da prepoznaju što je više moguće sastojaka iz jela koje se nalazi u loncu. Oni s najbolje razvijenim osjetilima okusa i mirisa prolaze dalje, a 12 ih ide u eliminacijski izazov u kojem ih očekuje novi zadatak koji će ujedno i presuditi čak šestorici natjecatelja.

Naime, u određenom vremenskom roku i sa zadanim budžetom natjecatelji moraju kupiti namirnice te skuhati i servirati obrok. Njihov uspjeh ili neuspjeh ocijenit će žiri kojemu će se ovoga puta pridružiti i četvrti, počasni član žirija, Đuro Gavrilović. U četvrtak, 24. ožujka vidjet ćemo kojih šest natjecatelja napušta show.

Tko se seli u Masterchef vilu i ulazi u Masterchef kuhinju gdje započinje prava borba za titulu prvog hrvatskog Masterchefa između TOP 20 natjecatelja showa, gledatelji imaju priliku saznati u petak 25. ožujka, dok TOP 20 uzbuđenje kreće 28. ožujka.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju