Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodeća televizijska kuća u srednjoj i istočnoj Europi CME i najveća svjetska kompanija iz područja medija i zabave Time Warner, objavili su starteško partnerstvo. Time Warner će investirati 31posto dionica u CME koji, osim u Hrvatskoj, ima televizije u još 6 europskih zemalja.


CME i Time Warner Inc. objavili su da će Time Warner uložiti 241,5 milijuna dolara u grupaciju CME, investiranjem u 31 posto dionica. Pored toga Warner Bros i CME će udružiti snage i na području novih tematskih televizijskih programa u zemljama u kojima je CME trenutačno prisutan. Osnivač CME-a, Ronald S. Lauder, uvjeren je 'da će partnerstvo s Time Warnerom CME-u u budućnosti omogućiti još brži razvoj i podići ga na razinu o kojoj sam mogao samo sanjati prije petnaest godina. Kombinacija CME-ovog liderstva na tržištu i Time Warnerovih brendova unaprijedit će obje kompanije'.

Vezani članci Jamal Khashoggi, ubijeni saudijski novinar (Foto: AFP) Časopis Time osobom godine proglasio "Čuvare istine", među njima i ubijeni saudijski novinar Nova TV (Foto: Dnevnik.hr) Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja dopustila preuzimanje Nove TV

Predsjednik i generalni direktor Time Warnera, Jeff Bewkes, dodao je da partnerstvo s CME-om predstavlja jedinstvenu mogućnost za ulaganje i partnerstvo s vodećom medijskom grupacijom u srednjoj i istočnoj europi. 'Iako regija doživljava utjecaje globalne ekonomske krize, vjerujemo da CME ima idealnu dugoročnu poziciju kada središnja i istočna europa počne ponovno doživljavati značajan rast, a medijski sektor se u ovim zemljama nastavi razvijati. Ovo ulaganje unaprijedit će našu strategiju stvaranja, pripreme i emitiranja visokokvalitetnog raznovrsnog programa na globalnoj razini', uvjeren je Bewkes.