Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

James Cameron je najavio posebno DVD i Blu-Ray izdanje, kao i produljenu verziju filma koji će se prikazivati od kolovoza ove godine.


'Do studenog ove godine izbacit ćemo multi-disc posebno izdanje s puno dopunskog materijala i dodatnih scena. Nismo trenutačno sigurni, ali ćemo ubaciti oko 30 do 40 minuta dodatnog materijala, a gledatelji će sami moći birati scene kako žele', rekao je redatelj filma James Cameron te nadodao:

Vezani članci Slika nije dostupna James Cameron ponovno na Pandori Slika nije dostupna James Cameron: Nisam radio 'Avatar' zbog zarade i nagrada

'Nećemo u produljenu verziju ubacivati scene koje od početka nisu tebale biti u filmu, tipa dvojica razogovaraju za stolom i šue cigarete, već ćemo ubaciti scene s posebnim vizualnim efektima. Prikazat ćemo posebne trenutke s glumcima. No, najviše očekujte vizualne detalje koje smo morali izbaciti, što nam je slamalo srce'.

Produljena verzija filma od kolovoza u kinima

'Avatar' je znanstveno-fantastični film napisan i režiran od strane Jamesa Camerona koji ipak nije osvojio onoliko Oscara koliko se nadao. U filmu glume Sam Worthington, Zoë Saldaña, Stephen Lang, Michelle Rodriguez i Sigourney Weaver kao glavni glumci. Iako nije osvojio nagradu ni za scenarij, i za najbolji film, nagrađen je Oscarom za vizualne efekte.

'3D verzija... nećemo ništa najavljivati što se tiče 3D verzije. Osim toga, to je u ovom posebnom izdanju sasvim izdvojena priča. A ovo izdanje zbog posebnih detalja koje ćemo priložiti nazivamo 'The Uber Box Set'. Srećom, bile su rasprodane sve projekcije, čak i one koje bi počinjale u jedan sat ujutro i prikazivale se u IMAX kinima, sve dok se nije pojavio Burtonov novi film 'Alisa u zemlji čudesa' i zauzeo naše mjesto. Tako da znamo da ljudi i dalje žele gledati 'Avatar', zbog čega ćemo dodati pet do šest minuta novog materijala koji se još nikada nije prikazao i ponovno u kina u kolovozu izbaciti produženu 3D verziju. Svi planovi još nisu do kraja razrađeni, ne znamo niti siguran datum, ali to je neki generalni naš plan', na kraju je rekao redatelj.