Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do kraja lipnja u Saboru bi se trebao naći Zakon o elektroničkim medijima, jedan od najvažnijih zakona za područje medija u Hrvatskoj. Prijedlog kakav je izradilo Ministarstvo kulture, postojeće komercijalne televizije stavlja u nepovoljan položaj prema nekim budućim mogućim koncesionarima.


Naime, nakon isteka koncesije i onaj tko već posluje na tržištu i onaj tko tek želi ući na tržište imaju jednaka prava i obveze - moraju se javiti na javni natječaj i zajedno ulaze u utakmicu, neovisno o činjenici da se postojeći koncesionar već poslovno dokazao.

Vezani članci Marina Bešić Đukarić 01 Marina Bešić Đukarić dopisnica je u čijim je rukama istok Hrvatske: ''Najljepše je kada nekome s pričom pomognemo ukazati na problem pa se to riješi'' Slika nije dostupna 9 razloga zbog kojih svijet voli televiziju

'Dođete na tržište, uredno poštujete zakone ove zemlje, ulažete u zaposlenike, ulažete u znanje, program, proizvod. Nakon toga vam istekne koncesija i nemate priliku produžiti je iako uredno radite i poslujete prema propisima ove zemlje. Smatramo da je upravo ovim zakonom koncesionar doveden u neravnopravan položaj. Dajte nama prvo priliku da ostanemo na tržištu kada smo već toliko uložili ovdje', rekla je Iva Gačić, direktorica informativnog programa Nove TV.