Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Natječaj koji je Nova TV u suradnji s Motovun film festivalom i tvrtkom AVC provela za vrijeme trajanja festivala potakla je filmofile na sudjelovanje i među njima otkrila filmaše.


Aleksandar Vucković (25) i Dinko Šimenc (28) dvojca su kreativaca i ponosnih dobitnika Sony mini DV kamere. 

Vezani članci Policija, ilustracija Tragedija na festivalu glazbe: Unatoč naporima liječnika, preminuo 22-godišnji njemački državljanin Party na plaži Zrće, ilustracija U Austriji zabilježena najmanje 94 slučaja zaraze koronavirusom nakon povratka mladih s festivala na Zrću

Aleksandar je djelatnik Turističke zajednice grada Varaždina, dok Dinko radi u uredu Hrvatskog kuharskog saveza, a ovaj ih je natječaj potaknuo da se ozbiljnije posvete svom hobiju. 

U sklopu natječaja, jednako kao i ostali natjecatelji, varaždinski dvojac dobio je na korištenje Sony video kameru na tri sata, prostor za montažu na pet sati, te stručno vodstvo i savjete osoblja AVC –a. Film 'Brdo filmova' koji im je donio nagradu žirija i Internet glasača njihov je prvijenac, a nagrada im je kako kažu veliki poticaj, te su svoj drugi film već prijavili na Trash film festival.