Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri dana prije inauguracije Nova TV doznaje što će Ivo Josipović u četvrtak nositi na svečanom ustoličenju na funkciju predsjednika RH.


Posjetili je prostore Siscije u kojoj je posebno za ovu priliku dizajnirano prvo Josipovićevo predsjedničko odijelo. Iako se radi o klasičnom crnom odijelu, ono je izrađeno od najfinijeg materijala, jednako kao i kaput od kašmira koji će upotpuniti svečani predsjednički dress code.

Vezani članci Ivica Puljić Puljić o Bidenovu govoru: "Poruka je - ujedinimo se i budimo dobri susjedi. Amerika se vraća na stare staze" Joe Biden potpisuje izvršne uredbe Joe Biden povukao prvi potez nakon ulaska u Bijelu kuću, otkrio i kakvo je bilo pismo koje mu je Trump ostavio

Dugogodišnja predstojnica državnog protokola u Uredu predsjednika, Milada Privora, objasnit će koliko je u protokolu važno paziti na odjeću kao i činjenicu da na Pantovčaku ne bi smjelo biti trendova ni odstupanja od diplomatskog odjevnog koda. Dva desetljeća rada u predsjedničkom protokolu, na tisuće prijema, iskustvo je, kaže Privora, koje potvrđuje da u diplomatskom deess codu nema puno odstupanja.

'U nijednom uredu predsjednika nema trendova, niti u uredu premijera, tu nema iskoraka niti smije biti. Ta diplomatska odijevanja ona su možda malo dosadna i klasična, međutim što ne ide, ne ide', ističe Privora. Za Josipovića je odabrana provjerena kombinacija, a pozornost je na kvaliteti, ne na kroju.

'Vrlo fina tkanina ima tanku pređu znači savršena je kvaliteta kaput je od 100-postotnog kašmira. Gospodin predsjednik će moći imati jedan lagani šal', kaže Nataša Strmecky, modna kreatorica. Odijelo je napravljeno po njegovim mjerama, bio je i na dvije probe pri čemu se i družio s radnicima tvornice. Pogreške Josipović ne smije imati ni najmanje. Crvenu boju kravate iz kampanje, na inauguraciji Josipović treba zaboraviti.

'Meni se čini da bi plava boja u njegovom slučaju najbolje funkcionirala zato što bih rekao da dobro korespondira s njegovim tenom bojom kose bojom očiju a simbolika plave boje je neka pozitivna', ističe stilist Romano Decker. 'Pretpostavljam da bi trebao imati nekakvu tamnu kravatu sa uzorkom ili možda srebrnu koja je vrlo svečana', kaže Privora. Nije manje bitno ni kako će biti odjevena prva dama. Moraju biti stilski usklađeni. Stručnjaci Josipoviću preporučuju da mu odijela i ubuduće rade po mjeri. Ono koje će nositi na inauguraciji, iako nam cijenu nisu htjeli otkriti, može stajati i do 1000 eura.