Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovaj tjedan najiščekivaniji film redatelja Jamesa Camerona dolazi u hrvatska kina. U blagdansko doba, Continental i Showbizz vam poklonili su USB stick, majice i kape.


'Avatar' je najzahtjevniji i najskuplji film ikada snimljen. Redatelj James Cameron čekao je deset godina da tehnologija dovoljno napreduje kako bi snimio čudesan svijet koji nadilazi maštu. Njegova ideja košta pola milijarde dolara.

Vezani članci Slika nije dostupna Porezna dijeli novac i ljetovanje Slika nije dostupna VIDEO Osvojili svjetsku publiku, ali ne i njih - Ovo su 'zabranjeni' filmovi

Priča o vanzemaljskom svijetu ispripovijedana je kroz oči Jakea Sullya (Sam Worthington), bivšeg pripadnika Marinaca, sada prikovanog za invalidska kolica koji kreće u epsku pustolovinu boreći se za vanzemaljski svijet koji uskoro postaje njegov dom.

Ideja je producirana pune četiri godine, revolucionarna tehnologija napokon je dostupna, stoga Cameron napokon uspijeva stvoriti film svih filmova. Dobiva zadatak da otputuje svjetlosnim godinama daleko od Zemlje, u postaju na mjesecu Pandora, gdje korporacije iskopavaju rijedak mineral nužan za rješavanje energetske krize na Zemlji. Pošto je atmosfera Pandore toksična, znanstvenici su stvorili 'Program Avatar' koji genetskim inženjeringom stvara hibride ljudske DNK i DNK autohtonog naroda Pandore - Na'vija...

>> VIDEO i FOTO: Doznajte apsolutno sve o filmu Avatar!

James Cameron je na filmu radio 10 godina, od čega posljednje četiri na samom snimanju. Cameron već od prije drži rekord s 'Titanicom' koji je pramašio tadašnji vrtoglavi budžet od 200 milijuna dolara. S 'Titanicom' je ostvario i najveću zaradu u povijesti, a o prolasku 'Avatara' prvog tjedna na američkom box officeu, kada se točno zna je li u pitanju hit, ili promašaj, ovoga puta potpuno ovisi budući razvoj cijelog jednog novog filmsko - tehnološkog žanra. Hoće li film biti u povijest upisan kao zlatnim slovima kao (filmski) 'Titanic', ili će neslavno potonuti, ubrzo ćemo saznati.

Avatar 20 th Fox-a u hrvatska kina stize u distribuciji Continental filma 17. prosinca, dan prije otvaranja u SAD-u, i to u posebnoj digitalnoj 3D tehnici.

Continental i Showbizz podijelili su jedan USB stick 'Avatar', dvije majice i dvije kape. Točan odgovor na naše pitanje je: James Cameron.

USB stick osvojila je Mirjana Bubalo iz Rijeke, majice idu u ruke Vesne Škudar iz Zaprešića i Davoru Šamadanu iz Valpova, dok kape idu na glave Ani Marunić iz Zagreba i Danijelu Petrinjaku iz Ivaneca.

Čestitamo sretnim dobitnicima koje ovim putem obavještavamo da svoje nagrade mogu očekivati putem pošte.